Trumpovo první interview - a je to bomba!

Tak ten antikrist Trump dal včera své první TV interview. A co myslíte? Mohli bychom si gratulovat, kdybychom tu takového politika měli!

1. O stíhání Clintonové. Trump řekl, že Clintonovi jsou "dobří lidé" a že on jim nechce škodit. Má prý důležitější věci na práci než stíhat svou někdejší oponentku. --- Porovnejte prosím se Zemanovou pomstychtivostí.

2. O imigrantech. Trump řekl, že chce deportovat 2-3 milióny ilegálních imigrantů, kteří mají záznam v trestním rejstříku. --- Máte někdo problém s deportací ilegálních cizinců, kteří se u nás dopustí trestné činnosti? Já ne.

3. O manželství homosexuálů. Trump řekl, že Nejvyšší soud už rozhodl, že manželství jedinců stejného pohlaví je legální ve všech státech - a že on je s tím v pohodě a nebude proti tomu nic podnikat. --- Podotýkám, že v naší vlastní zemi ještě ani manželství homosexuálů nemáme, jen registrované partnerství.

4. O nenásilí. No a konečně Trump vyzval své příznivce, aby v žádném případě slovně ani jinak neútočili na Latinos či příslušníky dalších menšin, protože ho to strašně mrzí.

To jen tak pro dokreslení, jak strašná apokalypsa se v USA odehrává - zejména z pohledu České republiky, odkud mnozí americkou volbu kritizují. Věřte mi, že to tam zdaleka nebude tak hrozné - a že my bychom si spíše měli zamést před vlastním prahem.
PS. Asi to jediné, s čím by měli liberální Češi problém, jsou interrupce. Trump osobně je proti potratům a chce rozhodování o jejich legálnosti vrátit zpět na úroveň jednotlivých států. Což neznamená, že budou nutně zakázané - jen že se rozhodování o nich decentralizuje. To pro úplnost a férovost.
Jasně, můžete říct, že polevuje a popírá své vlastní sliby. Ale taky můžete říct, že prostě má politickou kulturu - jel ostrou kampaň, ale jak vyhrál, odhodil pomstychtivost a místo rozdmýchávání zloby stmeluje. Já bych to bral. 

Autor: Martin Jaroš | pondělí 14.11.2016 17:50 | karma článku: 47,22 | přečteno: 19836x