Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane Svěráku, nejprve popřeji k Vašim narozeninám vše dobré. To nejlepší co byste si přál, Vám ponechávám jako to tajné. Znáte to, motýli to rozkecaj, a ještě Vám to nevyjde. Já vím, že bych neměla ani naznačovat - to kvůli těm motýlům - ale tuším, že kromě takových těch přání kolem Vašich nejbližších, byste chtěl dlouho hrát, do čehož se plete zdraví a nezdraví.

V tomhle přání nejste sám. To si přejeme všichni. Divadlo, které spojuje generace a co vyrobí génia, na něhož se dostaneme ještě hůř než do Národního a ještě se s ním počítá v anketě - Nejlepší Čech, to na téhle zeměplacce hned tak někdo nemá. Díky Vám nám ostatní tenhle ,, národní,, majstrštyk závidí.

Stojím v dlouhé řadě gratulantů, kteří vnímají, jakým jste nepatetickým bacilonosičem lásky k mateřštině, jak dovedete vnímat člověka se všemi jeho jakýmikoliv podobami a vždycky z toho vydolujete ten váš laskavý a shovívavý pohled. A protože ten můj Pepa Loukota má ten Váš obrázek, jak mu všechno nejlepší přejete z celého srdce a ze střechy garáže - nad svou postelí pořád, tak Vám přeju i za Pepu. A jak jste mi to pro něj tenkrát poslal expres, aby to došlo k těm šedesátinám včas, je další věc. Pro mne u Vás ta úplně nejdůležitější...

Ač hrajete divadlo, jako jeden z mála jste si opravdu nikdy na nic nehrál.

Přeju Vám zdraví a moc Vám přeju, aby Vám zfilmování vaší hlubokosrdcaté knížky Po strništi bos vyšlo... motýli jsou na Vaše narozeniny ještě zalezlí.

Všechno nejlepší.

1 0
možnosti
Foto

Pánové Smoljak a Svěrák (beru to podle abecedy, abych nepopudil :-)) byli i mými mentory. Hladce se připojili k těm předchozím: Voskovcovi, Werichovi, Horníčkovi,Grossmannovi, Šimkovi, Sovákovi a všem dalším, jejichž humor byl nejen laskavý, ale i moudrý a nenásilně osvětový.

Čest odešlým a sláva stávajícím. Škoda, že se za nimi zřejmě vytvoří nezaplnitelná mezera.

2 0
možnosti
MH

Pěkný výčet velikánů :-) Já tam mám (mezi dalšími) např. pány Suchého se Šlitrem a Vodňanského se Skoumalem

1 0
možnosti
Foto

Nic nového nerozjíždět.:-)

Napsal jste to tak nádherně, že to nechci obsáhlejším komentářem pokazit. Tak snad jen:

DÍKY. R^

K přání Panu Svěrákovi se připojuji a přeji dlouhý a plodný život jemu, vám i všem obdobně smýšlejícím.

1 0
možnosti
MH

Váženýpane Svěráku, blahopřeji, přeji hlavnězdraví a prosím, sdílejte s námi svoji moudrost a optimismus ještě nejméně 100let. Málokoho si ve této zemi vážím jako Vás.

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 872x
Jsem ve věku pozdní dospělosti a rád pozoruji svět kolem sebe. Psaní a čtení blogů je pro mne v tomto ohledu zajímavá novinka.

Seznam rubrik