Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ti mladí to mají povětšinou z domova. Prarodiče a rodiče s nostalgickým povzdechem vzpomínají, jak byly ve škole sváči zadarmo, každý musel mít práci, na výboře dostal na žádost byt (zadarmo!!!), nikdo se nikam nehnal, všichni si byli rovni a život běžel tak nějak poklidně a vlastně to byla jedna velká pohoda... :-(

4 1
možnosti
Foto

J23a74n12a 91M70a34j23o22v81á

18. 9. 2013 22:58

Ve frontě na cokoliv se pokecalo, všichni měli stejnou trvalou a když v autě praskl klínový řemen, sousedka ochotně shodila punčošku...nooooo joooo :-)

5 1
možnosti
Foto

J26a83n53a 58M34a50j68o57v53á

18. 9. 2013 21:37

Karma. Jen tak dál. S ochotou pracovat i s ochotou používat vlastní ruce pro práci a mozek k přemýšlení. A taky za schopnost jim naslouchat.R^

7 0
možnosti
Foto

No právě, ale obávám se, že my oba jsme obětí největšího komunistického zločinu, který je velmi dobře popsán ve filmu Sexmise, kde Vůdci stačilo udržovat společnost v poslušnosti tím, že rozšiřoval informaci, že tam někde venku je už jenom radioaktivní smog.

Stejně tak  československým komunistům stačilo udržovat v lidu přesvědčení, že není odsud možné  se vystěhovat, že StB je organizací, která stále bdí atd., atp.

0 0
možnosti
Foto

Jednoduchý, nekomplikovaný, svazácký článek ukazuje, jak dlouhou a složitou cestu bude muset tento mladý a nezkušený člověk absolvovat předtím, než začne volit komunistickou stranu. Pokud však vyhraje volby nějaká pravicová strana ekonomických diletantů např. TOP09, potřebný čas pro vyšklolení tohoto adepta se zkrátí na minimum.

3 12
možnosti

a proč myslíte? Že bude volit tu Vaši ubulenou stranu, která má lidi podobné Vám. Jakou ideologii mu chtete vtloukat do hlavy. Za doby normalizace to šlo, tam to bylo jednoduché. Buďto k nám vlezeš, anebo si ani neškrtneš. To se pak dělala kvantita členů jak na běžícím páse

9 0
možnosti
Foto

Proč mu zazlíváte, že když potřebuje peníze, tak pracuje?

Líbilo by se vám víc, že když potřebuje peníze, jde si pro sociální dávky?

7 0
možnosti

P95e49t68r 52U68h67e37r

18. 9. 2013 20:41

Přesně tak, pokud něco chce, tak si na to vydělá na brigádě. Zatím neřeší stálou práci, to je v pořádku. Myslím, že ho rodiče dobře vychovávají. Jen kdyby takhle vychovávali všichni.

3 0
možnosti
Foto

Autore, tak toto je naprostá perla:..."Totalitní období znamenalo pro většinu lidí útisk, nedostatek i běžného zboží, nemožnost volně cestovat po světě, neustálý strach. Pro mnoho lidí ten čas znamenal ponižování, týrání, pronásledování, chudobu..."

Ano ovšem, takto nějak se toto období interpretuje ve středoškolských "Výchovách k občanství" a...dokonce na tom je i něco pravdy.

Možná že i Vy jednou při komparaci teorie s praxí pochopíte, že třeba takový útisk či neustálý strach se v kapitalizmu-jenž je osou demokracie-nezměnil, spíše...privatizoval. Kapitalizmus totiž dokáže človíčka stisknout ještě mnohem více než předchozí režim, víme? Odkud by se vzala jeho vyšší produktivita? Ta je mimochodem odpovědná za přetlak nabídky nad poptávkou a nesmyslný kult spotřeby vedoucí k drancování přírodních zdrojů.

Chudoba? Děláte si legraci? Společnost byla příjmově homogenní s nevelkými rozdíly mezi profesemi. Starý polopolicejní režim nestrpěl žádné podmosťáky, každý musel něco dělat, byť by jeho práce neměla ekonomickou logiku. Žebrání a prostituce se nepovažovalo za důstojnou obživu. Víte kolik dnes žije na ulici lidských trosek jenom proto, že jinak si na živobytí vydělat nedokáží? A Vy tady píšete cosi o ponižování:-)

4 6
možnosti

Tak třeba můj táta přišel o práci v roce 1975  a měl velký problém najít jinou. Jakoukoliv. Byly jsme tři malé děti, školka byla pro nás zapovězená, stejně tak řada jiných, pro řadu občanů naprosto normálních věcí. Až po revoluci se táta dozvěděl kdo a co na něj donášel. Lidé k sobě měli blíž. Bohužel někteří až moc. A rádi se o své poznatky podělili v Bartolomějské. Nic není horšího než bolševismus.

10 2
možnosti
Foto

Máte jasnou karmu.

Není mi totiž jasné, proč tolik mladých může volit komunisty. Asi věří, že komunismus byl lepší s posuzují to podle současné "zlodějské demokracie".

Systém od roku ´89 u nás byl špatně nastaven. To neznamená, že demokracie jako je horší  než komunismus. Znamená to jen to, že u nás byl zaveden pseudosystém demokracie.

6 1
možnosti

Pane Macháčku, já si myslím, pokud by komouši otevřeli hranice, tak by žádná revoluce 89 nebyla zapotřebí.

4 0
možnosti

No tys tomu dal. Pochopitelně že komunismus je od samého začátku až do konce to nejhorší co lidstvo může potkat. Bohužel ale je fakt, že mnohým lidem se žije hůř. A nemuselo to tak dopadnout. U nás jsou lidé občas velmi důslední. Takže když se znárodňovalo, tak úplně všechno. No a když se privatizovalo, tak rovněž všechno. Takže díky tomu máme neuvěřitelně drahou vodu, dálkové teplo a kdoví co všechno. Pak jsou miliardové krádeže, které nikdy nikdo nepotrestá. Zločinci místo na Pankráci sedí ve svých luxusních autech a těm ostatním se smějou do xichtu.  To je směr který si nikdo v listopadu 89 nepřál. Jsou jen dvě možnosti. Buď se to zlepší, nebo to půjde do háje.   O té tvé brigádě už bylo řečeno vše.

6 2
možnosti

A hned mi přistálo mínus.;-D  Děsně mě štve jak jsou komunisti a ČSSD na vzestupu. A dokud se budou ostatní strany chovat k lidem tak jak se chovají, tak se obávám že opak je v nedohlednu. Dávejte mi mínus, nebo mi i nadávejte. Třeba si tím ulevíteRv

9 2
možnosti

Tento blog nám sice nic neřekne o tom "jak se žilo za totáče", ale ukáže, jak je mládí bezstarostné a jednoduché.

Nejvíce vtipná je věta cituji: Když potřebuju peníze, světe div se, pracuju - konec citace.

Mladý muži, většina musí platit nájmy, hypotéky, energie, jídlo, oblečení, dopravu atd. A ano, platí se penězi! A je přece jenom jednodušší najít si práci na 2 měsíce a výdělek pak za něco utratit (mobil, boty, hadry...) a přeci jenom je těžší najít práci na celý život utrácet je za již zmíněné službyRv

9 9
možnosti

není to tak vždycky,jsou oblasti, kde o brigádu ani nezavadíte ani kdyby jste lezl po zdi, jak se taky říká. Ale jsou mladí lidé, kteří studují a ještě u toho dělají, aby nemuseli tahat finance ze svých rodičů, kteří taky nemají toho moc nazbyt

2 0
možnosti

Rád bych Vám dal karmu, ale protože V.Havla vnímám jako levicového intelektuála a levicoví intelektuálové jsou tvůrci tzv. třetích cest nemohu. Třetí cesty jsou cesty či vize více či méně socialistické. Tedy za jistý čas byste mohl skončit tam, kde byli vaši rodiče či prarodiče. Buď budete ctít kapitalismus - svobodu, prosperitu, nebo socialismus - sebeobětování, ponižování a bídu. 

V nesvobodném systému tvoří elitu rodová nebo církevní aristokracie, diktátorská klika, gangy nátlakových skupin a legalizovaných mafií. Naopak v laissez faire kapitalismu tvoří elitu aristokracie ducha a tvořivosti. V jakém z obou společenských systémů mají ti nejubožejší světlejší vyhlídky? Tam, kde spolu lidé jednají z pozice síly, nebo tam, kde fungují na bázi dobrovolné domluvy?

1 7
možnosti

Ještěže máte ty své škatulky. Patří k VH i TGM?

2 1
možnosti

To mi pan autor radí, že mám volit profláknuté ODS nebo TOP 09 ? Před prezidentskými volbami mi Ondřej Vetchý taky radil, koho mám volit. Poslal jesm ho do . . .

1 3
možnosti

a víte o tom, že kromě KSČM, ODS nebo TOP tu existuje řada jiných kandidujících stran?

9 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 943x
Student zdravotnické techniky s širokým okruhem zájmů zahrnujících především přírodní vědy, sport, politiku a společnost, informační technologie a další.

Seznam rubrik