Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J52i16ř30í 70M83í78k65a

26. 8. 2020 19:10

Mě u těch dramaticky prožívaných onemocnění (někdy i u mladších lidí) napadá, do jaké míry se na tom podepisuje atmosféra strachu z viru, kterým je ohrožena celá lidská civilizace (i tak to bylo prezentováno).

Psychosomatika a vliv psychiky na imunitu je už poměrně dobře prozkoumaná věc.

Za sebe si vybavuju, že některé mé chřipky v minulosti byly fakt o pocitu blízkému umírání. Včetně halucinací v polospánkových stavech. Bolí celé tělo, chybí vůle k čemukoliv, naprostá vyčerpanost - bolí každý sval v těle.

Co mě během těžkých případů chřipky drželo nad vodou bylo vědomí, že na chřipku se běžně neumírá. Tedy jsem ji vždy vnímal spíš jako něco, co musím přečkat. Přesto si vybavuju, že i tak se někdy draly myšlenky, jestli v daném případě to tělo třeba nedá.

Už delší dobu tedy beru do úvahy i aspekt, že kdo omarodil v atmosféře bezprecedentního víru, kvůli kterému je armáda v ulicích, jak moc to ovlivní vnímání ale i případně samotný průběh nemoci u některých.

Každopádně popis průběhu nemoci z článku mi připomíná vlastní zážitky s chřipkou.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

ja nevim, ale chripka me sestrelila dost, tri dny jsem mel horecky pres 40, i kdyz jsem spolykal 12 paralenu denne - to je tusim maximum, vypotil jsem kybly vody, pak jsem se najednou vratil do normalu, na strevni chripky jsem expert, kdyz clovek dva az tri dny stridave sedi a stridave kleci na toalete, coz nikomu nepreju, nikdo rousky nenosil

na podzim jsem mel asi dva dny horecky a dusnost - byl to uz covid?

mne prijde ta pandemie umele vyvolana, a to kvuli ekonomicke krizi, ktera mela prijit a porad se ji nechtelo

kazdopadne tezky prubeh bych zazit nechtel, proto se snazim bojovat prevenci - otuzovani, sport atd, coz treba pri te celostatni karantene bylo defacto znemozneno

2 0
možnosti

Hezky jste to popsal, Přesně takhle jsem prožíval virózu před třemi lety na jaře. Týden jsem nebyl schopen se postavit na nohy, celkově mi trvalo 5 týdnů, než jsem se zotavil natolik, abych došel do práce. A ještě další měsíc mi trvalo, než jsem se dostal do nějakého funkčního stavu. Že by covid 17?

2 1
možnosti
Foto

Oouvám se jakýsi šotek můj český text překládá do angličtina.

0 0
možnosti
Foto

There is an average of 350 PPM in the air (particles per million.) Tests have shown that even at 6th to -8 exhalations in the space between the veil and mouth, values ​​in excess of 5000 PPM are killed. So he's going to catch it. I will never use it. If I feel sick I will stay at home. The C-19 is just a mild rhyme. The TV newspaper turned it into almost the Spanish flu. ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Poslední komentář k manipulátorovi a lháři Petru Kovaříkovi, který se snaží zaplevelit tuto diskusi pomluvami a urážkami, a kterého jsem smazal a další jeho podobné komentáře mazat budu. Pro informaci, je mi jedno co si kdo o tom mazání myslí. Pak Kovařík neustále operuje fotografii, kterou jsem vložil na facebookový profil, kde je manželka s dcerou, cestou na pláž a kde píši doslova toto: "V tom svinském horku se nedá nic jiného dělat než jít s ženskou části rodiny na pláž." Tento svůj post jsem vložil 8 srpna, a pan Kovařík, se zřejmě pod vlivem nějakých houbiček, či jen prostého nerozumu, domnívá, že tato fotografie nutně musela být pořízena v den, kdy jsem jí na Facebook vložil. Faktem je, a není to dnes poprvé, co to zde píši, že já nemám facebookový profil, kde bych pravidelně a systematicky vkládal historky ze svého života. Nemám na to čas a z dob puberty jsem už taky pár let pryč. Tento profil existuje jen a výlučně proto, že na něm komunikuji s ostatními blogery a lidmi na tento blog nějak napojenými. Podle toho také mé zprávy vypadají. Většinou se jedná o sdílené informace a čas od času také vložím nějaké kvalitní hudební video. Co tam nenajdete jsou příběhy z mého života, protože ten je jen můj a mé rodiny a nikomu do něj nic není. Zmíněná fotografie byla prostou vzpomínkou a když už je pan Kovařík takový ověřovač, stačilo by, aby si zjistil jaké bylo v ony dny počasí kolem Pensacoly. Zjistil by snadno, že byly bouřky a lilo, takže logicky tato fotografie nemohla být pořízena ani 8 ani 9 srpna, jak se on snaží sugerovat.

Za další reakce mi pan Kovařík nestojí, protože s lháři a trolly už odmítám diskutovat a protože nejsem Mirek Dušín, preferují prosté a jednoduché řešení. Mažu je a mazati budu.

4 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Docetl jsem az k tomu "nesmyslu, ze umiraji s Covidem a ne na Covid".

A ten motorkar zabity pri nehode? Je veden jako obet Covid....

Vetsina umira s Covidem. Kdyby meli chripku, neumreli by stejne, ale s chripkou?

Ano, Covid je zakerna a hlavne NOVA vec, ktera desi tim, ze je nepredvidatelna. Ano, lide umiraji i na Covid nicmene lide umiraji i s Covidem. Chovat se rozumne je fajn, hysterie a likvidace vseho je silenost.

1 0
možnosti

To je děsný, co ty roušky s člověkem udělají.. Náhodným výběrem tu najdu asi 10 blogů o tom, zda je rouška projev loajality k vládě, projev lidskosti, projev přijmutí náhubku, vycucnutí státních financí, dobré státní opatření, státní buzerace, příprava na islám.. Mně rouška vůbec nevadí.. Vypadám v ní o 10 let mladší. Ušiju si puntíkaté šaty ze zbytku doplněk roušku, ušiju šaty s růžičkami, ze zbytku doplněk roušku.. Je to jednoduché a nebolí to.

3 0
možnosti

Vaše věc. My ostatní tuto virózu bereme jako jednu z mnoha a spoléháme na to, že si s ní poradí naše imunita neoslabená neustálým nošením roušky. Stejně tak, jako si dosud poradila s jakoukoli jinou virózou.

3 1
možnosti

Pane Braun, odkazujete se na cizojazyčné informace, ale bez uvedení jediného příběhu. Asi před 4 lety jsem v létě ležel s chřipkou, teploty byly kolem 39, celých 14 dní. O podobné nemoci píší níže paní Rambousková a pan Vodvářka.

Nemoc Covid 19 není zanedbatelná, ale nesplňuje ani náznakem kriteria pandemie. Další otazníky, které ji činí podezřelou z nějakých manipulací je způsob prosazování opatření právě Vaším způsobem: zlí lidé neberou ohledy na druhé... Budeme pronásledovat ty, kteří myslí vlastní hlavou a odmítají hospitální totalitu, která není zdůvodněná ani zdůvodnitelná?

Proč se nekonají pitvy? Kde jsou reálnější data, kolik lidí má skutečné zdravotní potíže na rozdíl od těch, kteří mají v krku jistý (jakou četnost?) výskyt hledaného viru bez obtíží? Kde je svobodná společnost, uvádějící lékařské zprávy, které rozporují oficiální prezentaci situace?

3 0
možnosti

1.Pitvy se nekonají, protože nejsou lékaři- patologické. Před 30lety každý kdo zemřel v nemocnici byl pitvany, aby se vše kontrolovalo. Dnes naopak smrt v nemocnici se nemá pitvat, pouze je-li vyslovena zadost lékaře nebo rodiny.

Povinné se pitva smrt mimo nemocnici - i bez zjevného cizího zavinění.

2.Dnes v iDnesu je v Covid seriálu přesně uveden počet lidi infikovaných, z toho s těžkým průběhem hospit- 126.

3. Lékařské články o Covidu jsou publikovány v odborných časopisech. Každý obor vidí problém této infekce ze svého úhlu pohledu. Ale rozhodne letošní zima - bude srovnání infekcnosti a tazantnosti viru.

1 0
možnosti