Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Je mi té holky líto!

:-)

2 0
možnosti
Foto

Ono je to jednodušší, ani peníze se nesmí získávat krádeží, tak zkratka nesmí být získávány tak, aby to mělo za následek klimatické změny. V ekonomii se to nazývá např. negativní externality. Bohatnout na úkor třetích osob je zkrátka hanebnost.

0 0
možnosti
KM

Nejsem ani zvláštním příznivcem "Zelených", Greenpeace, či podobných aktivistů, ale nechápu, že nějaký člověk si může nepovšimnout změn, které náš život a prostředí v souvislosti se změnami klimatu v poslední době provázejí.

A nedávno jsme si pro naše mírné klimatické pásmo, v nezvyklých letních pařácích, se sousedem u garáží přitakávali, že vlastně jsme šťastni, že jsme už dost staří, a že se již patrně naštěstí nedočkáme doby, až kolem nás v naší české krajině jakou si plnou zelených luk, lesů, hájů a luhů pamatujeme, bude jen poušť a tropy.

A tom, že by na tom neměla určitý, a patrně dost podstatný vliv i lidská populace a její činnost se snad nedá ani pochybovat.

Takže pokud naše vnoučata, nebo jak ona řekla tuto jejich generaci , připravujeme o dětství a perspektivu šťastného života, pak myslím, že svým způsobem bohužel má pravdu.

Ano, vyhynuli dinosauři, mamutí a jiní prehistoričtí a historičtí tvorové, ale ne prokazatelně vlastní vinou. Ale bohužel v současnosti hynou a jsou ohrožovány a hubeny neskutečná množství živočišných druhů a v řadě případů převážně i díky a následkem lidské činnosti, a tak není vyloučeno pokud nepřijmeme nějaká opatření a budeme podobně postupovat i v budoucnu, že můžeme vyhynout i my, druh Homo sapiens - a v tomto případě bohužel převážně vlastní vinou.

0 0
možnosti
Foto

Nezvyklých letních pařácích? No já nevím ale slova o nezvyklých letních pařácích slyším už asi 10 let. Já neříkám že se věci nemění k horšímu. Hlavně ovzduší je horší, všude se roztahují levičáci, jde z toho hrůza. Ale Greta a ti kteří s ní manipulují to nezmění.

3 0
možnosti
JP

Nemít ten papír, projev by se nekonal. A že se mluví o penězích? Čemu se holka diví? Ideálama se ani ona nenakrmí To byl teda projev, Zoja Kosmodějanská by mohla závidět

1 0
možnosti
TT

Jenom jedna poznámečka: Aby byla Gréta postpubertální, na to je ještě poněkud mladá. Čerstvých 16 let, to obvykle puberta dosahuje svého vrcholu. Takže jsou dvě možnosti: buď je její svatá válka důsledek prepubertálního nacházení vlastních myšlenek (já jsem v 11 vymýšlel perpetuum mobile, i když mně to došlo až později, na co jsem to vlastně chtěl přijít), nebo je to její pubertální vymezení proti autoritám - rodiče jsou fajn, tak sejmu ty politiky a boháče!

0 0
možnosti
Foto

U děvčat končí puberta nástupem menstruace.

3 0
možnosti
JR

J25a93n 28R24á92ž

23. 9. 2019 19:25

Po shlédnutí videa s vystoupením sv. Grety na světové klimakonferenci, které si tam vysloužilo potlesk ve stoje si říkám, že buď tam panuje stejná atmosféra, jako panovala na sjezdech KSČ, kde se aplaudovalo, spíše muselo aplaudovat, každé kravině pronesené u pultíku s mikrofonem, ale nikdo ty kecy nebral vážně, nebo Evropané totálně zblbli.

PS. Mám ale obavy, že delegáti z neevropských zemí z toho blázince kolem Grety mají spíše ohromnou srandu a už jim je jasné, že Evropa,když vážně naslouchá té psychicky narušené dívce, jako tahoun světové ekonomiky definitivně skončila a už se těší, jak převezmou její roli.

PS. To video s Gretou doporučuji ke shlédnutí....fakt to stojí za to!!

10 0
možnosti
Foto

I78v80a19n 65M52a63r63e54k

23. 9. 2019 19:40

Věřím , že nepochybně v nejkratší možné době zaujme důležitý post v Bruselu, takový genius tam zoufale chybí. R^ EU

6 1
možnosti
Foto

Asi jsem už moc starý na to, abych se nechal Gretou a kampaní kolem ní dojímat. Je mi líto.

1 0
možnosti
JR

J29a86n 95R88á20ž

23. 9. 2019 19:27

Mně je z toho spíše smutno...už kvůli vnukům!

3 0
možnosti
PK

Je škoda, že i taková pseudoautorita, jakou je slečna Gréta, ale především její PR tým se neobtěžoval si alespoň prohlédnout nějakou odbornou literatůru, např.knihu z pera Björna Lomborga z roku 2007 nazvanou Zchlaďte hlavy nebo anglické vydání M. Kutílek and D. R. Nielsen: Facts About Global Warming. Rational or Emotional Issue? Možná by si řadu věcí ujasnil a vyzbrojil by slečnu Gretu lépe...

3 0
možnosti
Foto

Inu asi těžko mohli. Neb pro získání energie, jakož i její užití, vč např. dopravy, ale i výrobu zařízení pro její výrobu, či skladování, je opět třeba energie, stejně tak jako pro získávání a zpracování k tomu potřebných surovin. A kruh se uzavírá;-) Jedině ,,radikální řez", ač asi ani ten by to nevyřešil, by bylo zpátky na stromy, a znovu;-D

1 0
možnosti