Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Že cenzura není? Jste naivní. Dokonce i Český rozhlas o ní píše: https://plzen.rozhlas.cz/statni-cenzura-pod-rouskou-koronaviru-video-zmizelo-a-s-autory-se-nikdo-nebavi-8173631.

Dalo by se toho najít mnohem více. A to, že o tomto případu vysílal reportáž Český rozhlas je jen chyba v Matrixu.

0 0
možnosti
Foto

Ani tady se nejednalo doslova o cenzuru, i když tento případ je na hraně. Nutno si ale uvědomit, že se jednalo o krok v zájmu veřejného zdraví. To že pan Dušek to nemá v hlavě zrovna urovnáno, je jasné už dlouho ale v tomto vídeu překročil meze a vystavil diváky možnému riziku.

Já jsem ale nepsal o tom, že žádná cenzura neexistuje. Ta diskuse se vede o krocích, které se dějí v poslední době v souvislosti s Black lives matter a dalšími aktuálními událostmi. Tomu, že se někteří politici snaží a i nadále budou snažit bránit ve zveřejňování různých, jím nemilých informací, se bohužel nedá zabránit. Obecná existence cenzury, jakožto absolutního institutu utajování a zakazování je ale, podle mého soudu, v současné době a v demokratických zemích nemožná. Ostatně, i ono sporné video je možné na internetu najít. Není jen youtube a uložto.

0 0
možnosti
DP

Mam dotaz, ktery vlastne nesouvisi s tematem clanku. Pisete o filmech pani Chtylilove. Mate na mysli specificky film "Sedmikrasky"? Ten film byl v CSSR brzy zakazan a dokonce byl i zakazan jeho vyvoz, ale stacil se dostat ven, ja jsem jej videl v biografu "pro fajnsmekry" (bezne publikum zde by pry ten film nedocenilo) v roce 1969 a zdejdi kritikove ten film vysoce hodnotili. Dej si uz poradne nepamatuji, jenom ze to bylo dost chaoticke. Bohuzel jsem, jine filmy od pani Chytilove nevidel, ona pry mela po uvedeni sedmikrasek asi devet let ban.

0 0
možnosti
MB

M41i61l52a51n 61B68í85l70e38k

20. 6. 2020 19:20

To asi nebyl případ Sedmikrásek, ty byly natočeny ještě před rokem 68 v relativní svobodné atmosféře. I když Josef Škvorecký vzpomíná, kterak tehdy jakýsi poslanec Národního shromáždění Pružinec na Chytilovou metal hromy blesky tak stupidním způsobem, že při čtení Pružincových stížností v kabaretu Paravan obecenstvo tento výlev považovalo za "povedený fórek satirika J.R. Picka". Film prý byl sice pozastaven v distribuci, ale nakonec zase povolen.

1 0
možnosti

Cenzura neexistuje? Všechno je jen autocenzura? Nevím! Bylo to tak za komunistů. Když chyběla autocenzura, politický dozor nad tiskem vyhodil šéfredaktora.

Ale to platí i dnes! Nejsi v souladu se stranickou ideologií? Budeš jen pěšákem! Budeš kritizovat církev? Věřící se od tebe odvrátí! Nebudeš psát, jak chce majitel, nebudeš psát pro něho.

Je mezi námi málo těch, kteří říkají pravdu, ať to stojí, co to stojí! Většinou mají ohledy, jsou korektní, chtějí žít nekonfliktně. Ale to je ta cesta k mlčící většině, která přijme i ty nejkrutější hříchy společnosti!

Dnes je to komplikováno tím, že žijeme v době postfaktické. Pravda prý neexistuje, je alternativní pravda, nerozlišujeme pravdu od názoru. A lidé ztrácejí odvahu říkat pravdu a komplikovat si tím osobní život. To bylo, jest a bude! Postavíme se tomu? Nebo se tomu podřídíme? I za cenu totality?

:-)

0 0
možnosti
Foto

Autocenzura docela jistě.

Jak říkával náš pan šéf: raději to tam nepište, co kdyby náhodou někdo někde něco řekl!

0 0
možnosti
LT

L97u56d59ě26k 53T96o74n13d80r

20. 6. 2020 11:21

Cenzura prokazatelně existuje na Youtube. Nejde o žádné automaty a "roboty". Youtube má fyzické lidi, kteří kontrolují obsdah videí, které někdo nahlásí jako "závadné".

Například mě byly smazány dvě videa z letních táborů chlapeckého skautského oddílu. Někdo je nabonzoval, udal, jako "závadná". Z Youtube mi napsali, že videa budou smazána, protože jsou "závadná", ale že se můžu do sedmi dnů proti rozhodnutí odvolat. V čem jsou "závadná" nenapsali. Ani slovo, ani ve kterých místech půlhodinového videa se údajná "závadnost" nachází. Takže netuším z čeho byly Skauti obviněni.

Tak jsem napsal odvolání, že Skauting je mezinárodně uznávaná organizace pro výchovu mládeže, a že chci vědět, kde a v čem jsou videa z letních táborů "závadná".

A přišla mi odpověd:

"Náš tým zkontroloval váš obsah. Bohužel se domníváme, že porušuje naše zásady ohledně bezpečnosti dětí.

Jak váš obsah porušuje zásady:

Obsah, který zobrazuje nezletilé osoby zúčastněné na provokativním tanci, sázkách nebo výzvách či jiném podobném jednání, není na YouTube povolen. Upozorňujeme, že toto jsou jen příklady. Vzhledem k tomu, že se jedná o první případ, je to zatím jen varování. Pokud by k tomu došlo znovu, na váš účet bude uvalena sankce a nebudete moci týden využívat různé funkce, například nahrávání videí do kanálu, publikování příspěvků nebo živé vysílání.

S pozdravem

tým YouTube

4 0
možnosti
Foto

Editace na youtube i facebooku je aplikována automatem či robotem. Pokud se ale ohradíte, vše kontroluje nějaký správce. U youtube je to přijatelnější, protože s vámi alespoň, na rozdíl od facebooku komunikují. A váš konkrétní příklad, pokud taková pravidla v youtube existují, pak se nejedná o cenzuru ale o vymáhání oněch pravidel. A platí pak totéž co zde na blogu. Určitě jste je svým podpisem odsouhlasil, takže následná stížnost je prakticky nelogická. Můžeme s těmi pravidly nesouhlasit. Pak ale není důvod je podepisovat.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Žádná cenzura ve skutečnosti není.

Je a tím cenzorem je veřejné mínění, respektive předsudky a neznalost a bigotnost a prudernost.

Jsem zvědav, kdy budete muset tu krasavici ještě více zakrýt?

1 3
možnosti
LH

Jih proti severu jsem viděl a nudný mi nepřišel.... Dnešní jekot médií kvůli obálce Reflexu mě o tom že nehrozi cenzura nepřesvědčil

2 1
možnosti
Foto

Pro jistotu jsem si prolétl seznam, centrum, lidovky i idnes. Žádný jekot, dokonce ani zmínku ohledně oné obálky jsem nezaznamenal. O obálce vím pouze díky facebooku. Máte nějaký konkrétní příklad toho, že došlo k příkazu k cenzuře oné obálky.

0 0
možnosti