Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jen bych vás opravil, nevolilo ho 51% občanů, ani 51% voličů, ale 51% z voličů, kteří se dostavili k volbám.

0 0
možnosti
ZD

Zdravím po delší době. Karmu nedám protože musím připomenout aspekt, který - nevím proč - neuvádíte a který byl pro mnoho lidí z mého okolí (včetně mne) při vlastní volbě důležitý. Hodně lidí nevolilo pana Zemana, ale volilo proti panu Drahošovi. A jelikož byl nakonec výběr jen ze dvou - dopadlo to tak jak to je. Proč se tak stalo je na několik samostatných článků. Demokracie je potvora a místo aby nadbíhala slušným lidem, otevře stavidla doslova všem. Vám se nelíbí jak Zemana někteří hloupě velebí - já mohu poukázat na jednoho místního VIP renomovaného blogera, který se svou věrně kývající partičkou neustále přesvědčuje voliče současného presidenta jak jsou hloupí. Prý už většina své volby lituje apod. Takže čtu blogy jedné inteligentní blogerky, bavím se při tom a Vám radím podobné. Názorům pana Hanniga - a podobným - se lze elegantním obloukem vyhnout, což neznamená rezignovat na kritický pohled na politiku.

0 0
možnosti
Foto

Já musím zopakovat to co jsem napsal už několikrát. Všichni se oháníte demokracií a volbami ale zapomínáte co to ta demokracie je. Nebo co není. Demokracie rozhodně není to, že v okamžiku odvolení, se o vše přestanu zajímat a pokud můj kandidát prohrál, tak slepě přijmu porážku a jde se dál. Tak to nefunguje ani ve sportu. I tam, tým který prohrál po prohře nesvěsí hlavu a nejde klidně spát. Naopak zvýší treninkové dávky a začne sledovat pozorněji soupeře aby mu to příště nandal. V politice je to zase tak, že v demokratické společnosti musí poražený svou prohru přijmout ale vítěz musí beze zbytku přijmout fakt, že mu poražený půjde po krku. To je demokracie. Vše jiné jsme v Československu měli 40 let.

A už mě začínají unavovat neustálé výpady proti panu kolegovi Vodvářkovi. Čtu jeho blogy pravidelně i diskuse. Nikdy jsem nezaznamenal z jeho strany žádné urážky ani výpady. Naopak je to ovšem velice častým jevem.

0 0
možnosti
JJ

J35i89ř97í 79J94a79n45d45a

30. 1. 2019 18:36

Nezlobte se, ale jaký "kult osobnosti"? Výraz kult osobnosti má svůj specifický význam.

Kult osobnosti (latinsky cultus = uctívání) obecně spočívá v glorifikaci (tzn. v tomto případě v neúměrném zveličování zásluh a vlastností) a silně zritualizovaném uctívání vůdčí osobnosti uvnitř určitého hnutí nebo v rámci celé společnosti.

On se Zeman nesmí obecně kritizovat? Oni na něho nechystají senátoři žalobu? Nejde o kritiku Zemana, ale o to nevymýšlet si různé termíny, které mají úplně jiný význam, aby na kritice pridaly na jakési "údernosti".

Jestli se zde někdy vytvářel kult osobnosti (ve smyslu jeho skutečného významu), tak to je možná kolem T.G. Masaryka či V. Havla.

2 0
možnosti
MT

Naštěstí se obecně kritizovat smí, ale pan Hannig jasně píše, jaká lumpárna to kritizování je. Dále neúměrně zveličuje jeho zásluhy a vlastnosti, celý ten text je ritualizované uctívání. Všechny body kultu osobnosti splněny, mission accomplished:)

0 0
možnosti
Foto

J83o96s44e18f 81B18á12r57t81a

30. 1. 2019 17:20

Zeman si komplikuje život lidmi, kteří ho teď obklopují. A nesmíme zapomenout, že v minulosti to byl třeba Šlouf.

1 0
možnosti
Foto

Chvíli byl klid a už je to tu zase. Kritika za gramatickou chybu. Nějaké životné nebo neživotné rody či co. Koho to u blogu zajímá?

1 0
možnosti
BM

O panu Zemanovi již zde bylo nápsáno spouta histerických i když svobodných názorů, k nim se však nepřipojím. No, asi že jsem Zemana volil a volil bych ho zas, i když si se vším dovolím jako svobodný občan demokraticky nesouhlasit. Stále mi vrtá hlavou jak si mám vysvětlit když se říká že nás táhne na východ a přitom byl první prezident co na hradě vyvěsil vlajku EU. Podporuje referendum a přitom by sám hlasoval pro zůstání v EU. Myslím že i toto je demokracie.

3 0
možnosti
KT

Píše se demogracie.

Ve Vašem případě určitě

0 1
možnosti
JM

Souhlasím.

A chválím výběr klipů. Jen než si se seveřany připijeme, můžeme ještě zkusit další řešení, které je nám historicky bližší - https://www.youtube.com/watch?v=2HSvDP0QW-o.

0 0
možnosti
Foto

Jojojo, pane Mašeku, já jen jednou tohle slovo v článku zmínil s nadsázkou a hned byl stažen pro propagaci násilí. Paní adminka tehdy sveřepě trvala na svém a musel jsem upravovat. Neumím si představit co by dělala, kdybych použil tohle video.

0 0
možnosti
Foto

A přesně podle hradního zvyku, u původního článku žádná diskuse.

Ještěže mohou psát ostatní blogeři (prozatím) podle svého svobodného uvážení. Podle p. Hanniga by totiž bylo nejlepší znovu zavést zákon, který by postihoval sankcemi média, která o prezidentovi nepíší pozitivně. Což by v praxi znamenalo, že iDnes by musel zavřít rubriku blogů.

1 0
možnosti
Foto

Celý článek p. Hanniga je klasickým otočením problému. Nezajímá ho, že většinu negativních zpráv si zajistil p. Zeman sám svým velmi osobitým přístupem. A v naší České historii si nevzpomínám na jediného demokraticky zvoleného prezidenta, který by měl od soudu potvrzení, že je lhář.

Mnoho voličů Miloše Zemana si podle mého názoru vůbec neuvědomuje jak nebezpečné je napadání demokratických institucí z pozice prezidenta, jak zbytečně a nebezpečně Miloš Zeman rozděluje celou společnost, zkuste jen chvilku diskutovat s jedním z jeho voličů, logicky argumentovat a v lepším případě dostanete vynadáno do blbců. Jak nebezpečné je jeho chování vůči oponentům s jiným názorem. Jak nebezpečná je jakákoli absence nějaké míry sebereflexe a přiznání sebemenší chyby.

A jak píše autor tohoto blogu. Úctu a respekt si musí člověk vybudovat sám a lidé mu je projevují dobrovolně, prostě proto, že si je zaslouží. Můžete respektovat klidně i člověka, se kterým absolutně nesouhlasíte.

2 0
možnosti