Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J89a23n 69R16i82c81h78t64e50r

12. 8. 2019 12:40

Jo a ještě něco: tvrdíte, že "Izrael je poslední baštou svobody, demokracie a bezpečí v oblasti, kde nemilosrdně vládne smrt".

O tom by se rovněž dalo polemizovat. Většina Izraelců bezpochyby je prodemokratických a "prosvobodných", ale např. charedim, tedy ultraortodoxní Židé, jsou rozhodně nějaké demokracii a svobodě vzdáleni dost. Na jednu stranu stát Izrael uznává rovnoprávnost mužů a žen (a taky to tam funguje), na druhou ultraortodoxní Židé nenechají ani v divadle či na koncertě sedět muže a ženy pohromadě (nemluvě o tom, že je to de facto jen banda příživníků závislých na sociálních dávkách - taky jejich počet od zavedení tohoto systému neustále roste a pro stát Izrael už jsou dnes značnou zátěží, což jistě víte). A přitom se samozřejmě považují za "lepší" Židy než jsou ti ostatní (kteří je živí a kteří za ně bojují, protože studium Tóry má samozřejmě přednost před bojem za svobodu Izraele).

Jistě, takových je zhruba jen desetina, ale na druhou stranu to není tak málo, desetina populace už může být (a je) vcelku vlivná síla.

2 0
možnosti
JR

J56a84n 98R71i52c27h75t63e41r

12. 8. 2019 11:35

"jedině dokud bude Izrael silný a bezpečný, bude v bezpečí i zbytek světa. Může se to někomu nelíbit, ale nic s tímto faktem neuděláte, protože je nezpochybnitelný."

Co Vás vede, probůh, k myšlence, že se jedná o "nezpochybnitelný fakt"? Vzhledem k tomu, že např. USA mají základny po celém Blízkém Východě, určitě by se našel i argument proti takto jednoznačnému tvrzení.

Jedná se o Váš názor a jako takový ho samozřejmě uznávám, ale tvrdit o něm, že je to "nezpochybnitelný fakt", to už je příliš i na Vás;-)

2 0
možnosti
JH

Jen jedna připomínka: "proizraelský" je jedno slovo, "prožidovský" též.

0 0
možnosti
RW

Proč nejsem pro Izraelský fanatik: 1. vyhrožování jadernými zbraněmi nejaderným zemím; 2. osidlování okupovaných území; 3. vojenské útoky na cizí území; 4. náboženská zdůvodňování vlastních práv; 5. obracení politické kritiky do rasové a náboženské roviny (přesně v tomto pořadí). Pokud by tyto problémy Izrael vyřešil, asi by se ze mne nestal fanatik, ale veřejný podporovatl Izraele bych byl určitě.

Pro Židovský fanatik nejsem myslím si, že žádný národ není lepší ani horší než ostatní, problémy nedělají národy, ale lidé, kteří národům vštěpují pocit nadřazenosti.

1 2
možnosti
ZD

Moudrý komentář.

0 0
možnosti
PN

Autor muze odstranovat prispevky? Takze to pak zde vlastne neni ani tak moc diskuze.:-/

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě že může. Proč by nemohl. Je to můj blog. Smazal jsem pouze Polického, kterého mažu i kdyby napsal třeba jen že venku svítí slunce a náhodou to byla pravda a potom pana Fikáčka, jehož komentář byl urážlivý a navíc si dělal sám sobě reklamu na další útočný blog.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PN

Izrael ma ve svem sousedstvi miliony fanatickych nepratel. Proc? To uz je jina otazka, dulezite ovsem je, ze do budoucna nema sanci. Svet se meni a Zide latinatizaci USA ztrati svuj vliv na sveho nejvetsiho ochrance. Evropa se islamizuje a je jen otazka casu kdy dalsi a dalsi muslimske zeme ziskaji atomove zbrane. Pri “velikosti” (male rozloze) Izraele by stacilo pouzit tak dve. Nic na tom nezmeni fakt, ze Izrael jich ma vice a lepsi, tito muslimsti fanatici jsou jeste fanatictejsi nez izraelsti fanatici. Klidne obetuji, rodice sourozence, vlastni deti, ze by jen znicit Izrael. Nevim jestli existuje nejake reseni tam kde vladne nenavist, arogance a fanatismu. Nastesti tohle, ale neni muj problem. Preji hodne stesti.

1 1
možnosti
Foto

Latinizace USA? Na to jste přišel jak? To je pěkný nesmysl

0 1
možnosti
Foto

Je zřejmé, že v posledních dvaceti letech se v Evropě zvyšuje míra antisemitismu, tentokrát maskovaná jako odmítání "politiky státu Izrael" a vyzdvihování "utrpení Palestinců". Sedmdesát let úspěšného budování důstojného, demokratického a vyspělého státu v pekelných podmínkách blízkovýchodních sousedů - dílem feudálních teokracií, dílem vůdcovských a klanových mafiokracií - je přehlíženo a zamlčováno.

Všestranná podpora Izraele je to nejlepší, co můžeme učinit i pro sebe samé. Tel Aviv je nám kulturně, civilizačně i lidsky bližší, než mnohé balkánské destinace, kde s oblibou trávíme dovolenou.

4 1
možnosti
IM

I79v71a15n 83M76i21n81á48ř

11. 8. 2019 16:22

Je jen otázkou, zda autor tímto ostentativně nesmyslným prohlášením - židovské komunitě spíše neškodí. Je, bohužel, známý i rub semitizmu - který vylučoval Židy z běžného společenského života v Evropě - již od ranného středověku. Z historie známe bezpočet vyprovokovaných a .. v jakýchsi vlnách - stále se opakujících pogromů.

Není třeba (obzvláště v omezeném prostoru diskuze), tato fakta opakovat, stejně tak, jako se bláhově domnívat - že novodobá společnost je od protižidovských averzí zcela a jednoznačně oproštěna.

Těžko však odhadnout, do jaké míry lze autorovo prohlášení považovat - jen za hloupé - nebo záměrně provokativní.

1 3
možnosti
Foto

Pane Mináři, vy zřejmě žijete v nějakém vakuu, jinak byste nemohl napsat podobný nesmysl. Pravdou je opak toho co tvrdíte. V dnešní společnosti závratnou rychlostí roste nenávist vůči Židům. A je nutno dodat, že nejen vůči nim, ovšem Židé to v Evropě pociťují velice silně. Francie, Německo, Británie, Holandsko, tam všude jsou Židé terčem útoků a je jen otázkou času, kdy k tomu dojde i v Česku. Ostatně, soudě podle některých diskutujících k tomu daleko opravdu není.

3 0
možnosti
Foto

Opravte si nadpis. Prožidovský, proizraelský. Vždy jedno slovo. "Pro" je předložka pojící se se 4. pádem.

2 0
možnosti
Foto

Kdo padá počtvrté?

0 0
možnosti