Život s maniodepresí.

Měl ji Kopecký Svoboda Muk i Bartošová. Pravda, neskončili zrovna **šťastně. /Kdyby nezapíjeli prášky alkoholem/.Ale zanechali po sobě spoustu krásných písní či životních rolí, které by zajisté , kdyby neonemocněli a byli zdraví,

takto skvěle nepodali.

Tato nemoc z hlediska psychologie a psychiatrie je jen špatný chemismus mozku, tedy nerovnováha mezi tvorbou dopaminu a serotoninu a možná i adrenalinu.
Bipolární porucha. Kdo nezažil- neví. Má spoustu výhod. Pokud je ovšem umíte využít a vyčíhnout správnou právě tu fázi.Nechci se tu rozepisovat, protože opravdu kdo s tím nemá zkušenost, může tak člověka maximálně NEPRÁVEM odsoudit.

Mániodeprese číhá na každého z vás. Mýlíte se, pokud si říkáte, mě by se to stát nemohlo. Stačí pár hodně špatných zážitků smrt autonehoda rozchod krádež peněz od někoho, koho považujete za přítele.Nebo žít ve stresu pár let a je tu. Přichází nečekaně, postupně. Až vás pak kolegové v práci mírně upozorní na vaše nevyzpytatelné nálady a ve finále prásknou dveřmi a jdou se projít do města. :D
Výhody:

fáze Mánie 1.UŠETŘÍTE ZA DROGY.VÁŠ MOZEK TOTIŽ FUNGUJE VE FÁZI MÁNIE JAKO JEDNA VELKÁ DROGA-Svět je natolik barevný, vidíte opravdu barevně. Nic není problém, zvládáte s přehledem všechny problémy a překážky. Posíláte s přehledem všechny do prdele, bez ohledu na to, zda je to šéf či rodinný příslušník. 
2.NEMUSÍTE SPÁT. Stačí vám za měsíc třeba 30 hodin spánku.Mozek jede na 500 procent.Dokud nepadnete vyčerpáním.
2 . NEMUSÍTE JÍST. Klidně den. Na jídlo si ani nevzpomenete.Dokud nepadnete vyčerpáním.
3. TVOŘÍTE KRÁSNÉ VĚCI. Svoboda skládal. Já si fotím. Nikdy nic nenafotíte tak krásně, pokud jste v depresi.Já začala na kolážích z fotek byly pracné, ale i tak jsem zvládla třeba 20 za hodinu.Omyl- neměla jsem žádný upravovací program a fotky bylo třeba ořezat a pohrát si, ale koláže vesměs povedené. Moje fotky a blogy, za které se nemusím stydět.  Pomáhá to zklidnit mozek.Jak kdy.

4.NADPRŮMĚRNÉ VÝSLEDKY V PRÁCI, VÝKONY VE SPORTU ATD. Například firemní obrat za dva dny 100 tisíc.
5. PROMISKUITA. /z žen se  v mánii stávají NEFALŠOVANÉ nenasytné nymfomanky/.Už jimi zůstanou.Točí videa  a fotí fotky, za které by se před pár lety jako zdravé stoprocentně styděly.
6. UTRÁCENÍ ZA ZBYTEČNOSTI ovšem pro radost, HROMADĚNÍ VĚCÍ/ Nechtějte vidět moji zahradu a můj pokoj :/
Nastupuje fáze deprese.. Ráno přemýšlíte, jestli má cenu vůbec žít, natož pracovat. Venku nevnímáte okolí jste v útlumu, někdo vám něco vypráví vy nic nevnímáte jste smutní, zapšklí bez energie.Psychologiové říkají , že to je normání úhel vidění. /NO, NEVIM/
LÉČBA ANTIDEPRESIVA PLUS STABILIZÁTORY NÁLADY, /ne díky nechci/.
Ale neměnila bych. Protože máte něco, co nemají jiní a co se nedá koupit a má to jisté výhody - pokud to UMÍTE VYUŽÍT.OBOHATÍ VÁS TO NEZNÁMÝMI VJEMY SCHOPNOSTÍ DĚLAT SPOUSTU VĚCÍ ZÁROVEŇ ,děláte ČASTO jiné štastnými někdy i neštastnými a hodně pak TAKÉ BERE.

 

Autor: Martina Pazourová | pondělí 11.12.2017 12:52 | karma článku: 15,05 | přečteno: 747x
  • Další články autora

Martina Pazourová

Seznamte se, Hepatica nobilis

30.3.2024 v 9:55 | Karma: 12,01

Martina Pazourová

Po dešti......

25.3.2024 v 23:00 | Karma: 13,38

Martina Pazourová

Střípky z bleduliště

22.3.2024 v 22:25 | Karma: 14,98

Martina Pazourová

Fialoví chlupáčci

21.3.2024 v 20:00 | Karma: 19,27

Martina Pazourová

Když je focení zábava

31.7.2023 v 19:25 | Karma: 10,21