- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kořen se rychle omyje a suší ve stínu nebo při umělé teplotě do 45 ° C. Páchne mírně omamně a má chuť nasládle hořkou a ostrou. Okvětní plátky výlučně ze zahradních plnokvětých druhů se sbírají kolem 12. hodiny a suší ve stínu v malé vrstvě nebo při umělé teplotě do 35 ° C. Droga musí mít pěknou červenou barvu a chrání se před světlem. Droga má medově sladký pach a svíravou, slizovitou chuť.
kořenu je alkaloid peregrinin, třísloviny, škrob, cukr, organické kyseliny, šťavelan vápenatý, sacharózu, kyselinu metarabinovou, kalciumoxalát a glykosidy. Květy obsahují tříslovinu, sliz, peonidin a glukózu.
P.S.: Kdybych se náhodou vdávala, tak svatební kytici z pivoněk /připomínají mi mé oblíbené baroko/ a bonus navíc, můžete si je taky nasušit :-))
Další články autora |