Není termoska jako termoska

Koupili jsme novou termosku. Při vaření čaje se v něm  povalovaly jakési černé kousky pochybného původu i vzezření.Při bližším prozkoumání  jsem zjistila, odkud vítr,tedy voda teče.Z vadného těsnění. Nastal čas na novou termosku.

A teď babo raď.

I nastal den D. Do domu přišla  nová termoska, A ne ledajaká!!Takovou jste zaručeně  ještě neviděli.

 Přemýšlela jsem, kde jsem se s podobnou setkala V hlavě mi to šrotovalo, až se mi kouřilo z uší a pak jsem si vzpomněla na jednu fotku od mého ex. Dělal výstupy na Mont Blanc.A bylo hned jasno.Já teda výstup na MB neplánuji, já jen vařím rodině  denodenně  čaj.

Nádoba  nápadně  elegantně protáhlého tvaru A považte. Čaj v ní uvařený vydrží bezmála tři dny- vřelý

. I občané Ukrajiny by nám ji mohli závidět. Jak by se jim asi hodila naše termoska  na horolezecké výstupy.Nedáme. Byla jsem panem bratrem poučena, že naše   termoska vydrží i sedmdesátistupňový mráz!

 Což nevím, zda využijeme v krajině, kde je v zimě jaro a rtuť teploměru se nám před vánocemi  vysmívá deseti stupni nad nulou.

 Nikdy jsem  nevěřila, že se budu učit zacházet s termoskou. Jak se  říká:  Člověk-já -se asi fakt učí celej život.

Manipulace s tekutinou, vesměs čajem probíhá tedy následovně Je to úplně jednoduché. Uvaříme čaj v samovarné konvici.  Poté přelijeme vroucí opravdu více vroucí už ani nemůže být tekutinu do oné časově-čajově nevyzpytatelné   nádoby. Dáváme obrovsky majzla na prsty, fakt to pekelně bolí. Jako ona by byla vcajku, kdyby. 

Ráno přichází tatínek se slovy Dal bych si čaj. Jasně tati, už ho nalívám. O dvě sekundy později, už tatínek kleje s opařenou pusou. Podobně dopadají i ostatní členové rodiny, ač každý vstal ještě o hodinu později. Čaj stále pekelně pálí.  Vymyslím tedy strategii. Po  nalití do termosky ji nesmím nikdy zavřít,j pokud vařím v neděli večer, šli bychom  do práce  až ve středu. Takže pravidlo jedna zní. NEDOVÍRAT.

Pravidlo dvě -stále platí pravidlo jedna. Asi tak osm hodin. Pravidlo tři. Jednou za čas termosku úplně otevřít. Pravidlo čtyři. dodrž   pravidlo tři.Jinak si spálíš drž..  teda hubu.

Pravidlo pět: Když dovřeš, pak si nestěžuj.

 Tatínek prohlásil, že ono by se vlastně Marti, vůbec nic nestalo, kdybys tu termosku zapomněla  zavřít. Takže pravidla jsou vlastně bez pravidel.

Ale jo, ono se to poddá, strupy na rtech se  všem už zahojily a století páry je holt to naše, termoskové.:-)

 

 

Autor: Martina Pazourová | čtvrtek 2.1.2020 23:51 | karma článku: 15,88 | přečteno: 823x
  • Další články autora

Martina Pazourová

Seznamte se, Hepatica nobilis

30.3.2024 v 9:55 | Karma: 12,01

Martina Pazourová

Po dešti......

25.3.2024 v 23:00 | Karma: 13,38

Martina Pazourová

Střípky z bleduliště

22.3.2024 v 22:25 | Karma: 14,98

Martina Pazourová

Fialoví chlupáčci

21.3.2024 v 20:00 | Karma: 19,27

Martina Pazourová

Když je focení zábava

31.7.2023 v 19:25 | Karma: 10,21