Když tramvaj hoří

Tak to není sranda. Kdysi mě mamka poučila, že si mám v tramvaji sedat raději doprostřed. Kdyby něco. No, stejně mi to moc nepomohlo. Nevím jak to dělám, ale už podruhý se mi stalo, že tramvaj bud vykolejila nebo dokonce hořela.

 
Loni den po vysvědčení, jedu do práce a co čert nechtěl -- ozval se po delší době můj šestý smysl a říká mi při nastupování na smyčce do pětky- sedni si do prvního!! Přeběhnu pár kroků, i když se mi přesně před nosem otevírají dveře druhého vozu, je to taková ta stará tramvaj sto let a dvě zimy.

Tak si jedu v prvním voze a na Mendláku, Brňáci znají, kde je dost zajímavá zatáčka, mě kolikrát napadlo, jak je možný, že se protijedoucí šaliny o sebe navzájem neštrejchnou,jednou se to stane. 
TramvaJ začne skřípat, chvilku jede po své ose a nakonec po podvozku po silnici, lidi panikaří, mrknu na druhý vůz a ten je v pravém úhlu, štěstí že školáci skončili o den dřív, asi by tam byly nějaké oběti. Vůz skončil pár cm od školní budovy, zábradlí ohnuté. Vylezu ven a řvu na řidiče at pustí ty lidi ven že tam je paní s kočárem atd ale on jen kroutí hlavou, není proud. Musejí volat hasiče. Jdu s jednou spolucestující pěšky naštěstí asi jen dvě zastávky, ale v duchu děkuji svému instinktu, který opět nezklamal.
http://brno.idnes.cz/vykolejena-tramvaj-v-centru-brna-d4a-/brno-zpravy.aspx?c=A160701_103628_brno-zpravy_krutLetos pro změnu jedu z práce kde mě pořád něco nabádá JEĎ DŘÍV, JEĎ DŘÍV!!!!! OK, tedy něco si vymyslím a jedu cca o hodinu dřív domů. Sedám do tramvaje číslo dvě. Sedám si úplně dozadu, tramvaj je taková ta novější Pendolino, jeden by řekl že bezpečná. je tam teda příšerné vedro, pidiokýnka asi navrhoval nějaký inža. Asi zastávku před tím, než mám vystupovat stojíme na zastávce a pod podlahou nějaký divný zvuk, pořád přemýšlím, co mi připomíná jak když skejták najede dřevem na obrubník a pak mi docvakne že jsou to PLAMENY.Vyběhnu ven a tam už z protistojící tramvaje na mě mává řidič se slovy TA TRAMVAJ HOŘÍ!!
Ještě se blbě zeptám, Jako ta naše? Pak už jen valím za naším řidičem , který nic netuší naštěstí neodjel dveře stále otevřené křičím venku na lidi POJDTE VŠICHNI PROSÍM VEN, TA TRAMVAJ HOŘÍ!! Moje počínání má zřejmě opačný efekt. Lidi si asi říkají baba bláznivá, asi jí z toho horka hráblo. Na zastávce jsem totiž sama. Tak řvu ještě více, prostě jako někdy doma.
A to už vcelku zabírá, první lezou ven. Je tam ale vozíčkářka a tak řvu na řidiče: To musím těm lidem říkat já, to jim nemůžete hlásit že je požár, to tam nemáte alarm že něco hoří: Řidič kouká jak vyoraná myš všechno mu trvá, než si obleče tu reflexní vestu, než vyleze ale to už dobíhá druhý, co na mě volal a tak už jsem ráda že to tak dopadlo, že jsou lidé ok pár mi jich děkuje , většina má kufry asi pádí na dovolenou, ještě je nasměruji ale pořád se mě drží hlouček lidí,sedám si do trávy a opět děkuji svému šestému smyslu.

 

Autor: Martina Pazourová | středa 13.12.2017 22:40 | karma článku: 12,43 | přečteno: 412x
  • Další články autora

Martina Pazourová

Seznamte se, Hepatica nobilis

30.3.2024 v 9:55 | Karma: 12,01

Martina Pazourová

Po dešti......

25.3.2024 v 23:00 | Karma: 13,38

Martina Pazourová

Střípky z bleduliště

22.3.2024 v 22:25 | Karma: 14,98

Martina Pazourová

Fialoví chlupáčci

21.3.2024 v 20:00 | Karma: 19,27

Martina Pazourová

Když je focení zábava

31.7.2023 v 19:25 | Karma: 10,21