Jak jsem vyrostla

Skočíš nám ráno pro rohlíky do pekárny, ať tatínek nemusí vstávat? Jo, oukej mami. Ráno tedy vylezu po sedmé hodině a v půl osmé už stojím ve frontě v podnikové prodejně pekárny, která nám stojí přímo naproti.  

Voní to tady božsky. A těch druhů!! Koláče makové,povidlové a tvarohové, čajové pečivo, vánočky dalamánky, pletýnky se solí i bez soli, koblihy - je toho fakt spousta- na podráždění mých chuťových buněk až až.Stručně- sežrala bych to všechno.

Má to ale jeden zádrhel. Tak nějak si všímám po nějaké době, že fronta nepostupuje, přitom přede mnou pouze dva lidi. Prodavačka je milá, ochotně odpovídá na zvědavé dotazy pečivochtivých kupujících. Až se nějak ztratí v palbě otázek. Ještě bych si vzal ten vídeňský koláček. A je s tvarohem nebo s marmeládou nebo s mákem ? Beru makový. Prodavačka: Bohužel to je marmeláda, to se tak jen leskne. A ta vánočka je s rozinkami a mandlemi nebo oříšky? A to jsou retrorohlíky?Aha tak já si vezmu normální. 
Neměřím moc, jen nějakych sto šedesát osm, ale už ted spolehlivě cítím nárůst asi o třicet centimetrů. Ještě chvilku a bude ze mě dvoumetrová blondýna.Špinavá. Tak jeden pečivoloudil odbytý. Druhá je slečna. Dobrý den co to bude? Já bych chtěla tamty koláčky, ne ty ale ty vedle, ještě níž, ano tyto. S čím jsou ? S tvarohem. Aha a tohle pečivo? Se slanou náplní, aha tak to nic já myslela, že je sladké. Tak pět rohlíků.
Rohlíky došly musím napéct. Přijdťe si za půl hodiny. Je třičtvrtě na osm, jaksi jsem chtěla jet už do práce. Ale co bych pro ty naše starouše neudělala. V naději se vracím znovu do pekárny. V neblahé předtuše, protože každý, koho potkám, drží v ruce minimálně deset rohlíků.
Krev se ve mě zaříná vařit. Jestli na mě nezbyde , potřetí už tam nejdu.
Ted´už musím měřit nejméně dva metry padesát. 
/Jo, měli je, naštěstí. :/

 

Autor: Martina Pazourová | čtvrtek 14.12.2017 20:39 | karma článku: 9,32 | přečteno: 491x
  • Další články autora

Martina Pazourová

Seznamte se, Hepatica nobilis

30.3.2024 v 9:55 | Karma: 12,01

Martina Pazourová

Po dešti......

25.3.2024 v 23:00 | Karma: 13,38

Martina Pazourová

Střípky z bleduliště

22.3.2024 v 22:25 | Karma: 14,98

Martina Pazourová

Fialoví chlupáčci

21.3.2024 v 20:00 | Karma: 19,27

Martina Pazourová

Když je focení zábava

31.7.2023 v 19:25 | Karma: 10,21