Facka na pohřbu aneb To prostě nevymyslíš!

O tom, jak takový obřad jako je pohřeb,  může vyústit ve zcela  neočekávanou morbidní situaci  ...O tom, že facka zkrátka někdy nepadne vedle.    

foto\: archiv blogerky

Ano, dostala jsem přes hubu. No, přiznám se, že někdy bych si to fakt zasloužila, třeba ale při sexu mě náznak facek docela rajcuje. Tohle ale byla trošku jiná a tak trošku morbidní facka. Dostala jsem ji totiž na pohřbu. Ale pěkně popořádku.
Umřela nám jedna stoletá teta. byla sama bezdětná ,svobodná. Ale pro druhé by se pokrájela. 
Hodně jí vděčím i já, když jsem zdrhla z vysoké ve druháku a byla rok jen tak po brigádách. Teta mě přesvědčila, že tu školu prostě musím dodělat, že je jedno, co pak budu dělat, ale že bych měla celej život pocit z něčeho, co jsem nedokončila. A měla pravdu, A nebýt toho , že jsem se vrátila potkala jsem svoji nejlepší kamarádku a taky svoji první lásku . Kvůli které jsem se také vlastně vracela.Kvůli učení to fakt zas tolik nebylo.
Teta u nás jeden čas bydlela, hlavně v zimě, aby v Praze, kde měla svůj byt, nemusela topit. Byla ale hodně zvědavá. Právě v době, kdy přijížděla, jsem mívala zkouškové a teta stále špehýrkou ve dveřích sledovala každý můj pohyb. Až mi jednou došla trpělivost a řekla jsem jí onu osudnou větu, které jsem pak opravdu do smrti/ tetiné/ litovala a ta věta zněla , že je stará čarodějnice.To slovo stará byla pravda, ale to druhé mě jaksi mrzí dodnes, říká se hozený kámen a vyřčené slovo nevrátíš. A je to tak.
Teta zemřela a jelo se na pohřeb do Prahy. Dodnes mi nedělá dobře pohled na žluté plnokvěté narcisy, které jsem vezla teté na hrob. a tam při kondolenci mi jedna její nejlepší kamarádka, také rádoby noblesní dámička z Karlových Varů, která tetu pravidelně navštěvovala v Praze a vše si vzájemně sdělovaly, přišla podat ruku. Následovala ujištovací otázka,, zřejmě aby nemydlila někoho jiného :Martina, že?A TŘÍSK.

Za koho to bylo, je vcelku jasné.
Docela by mě zajímalo, jestli máte ve svém repertoáru životních zážitků něco podobně morbidního jako já. Jen si představte ale tu situaci, jste uřvaní na pohřbu a dostanete facáka, Ted se tomu již směji, ale tenkrát 2006 mi do smíchu moc nebylo .

 

Mám Tě ráda, teto :)

=cz

Autor: Martina Pazourová | úterý 2.1.2018 7:39 | karma článku: 12,59 | přečteno: 518x
  • Další články autora

Martina Pazourová

Seznamte se, Hepatica nobilis

30.3.2024 v 9:55 | Karma: 12,01

Martina Pazourová

Po dešti......

25.3.2024 v 23:00 | Karma: 13,38

Martina Pazourová

Střípky z bleduliště

22.3.2024 v 22:25 | Karma: 14,98

Martina Pazourová

Fialoví chlupáčci

21.3.2024 v 20:00 | Karma: 19,27

Martina Pazourová

Když je focení zábava

31.7.2023 v 19:25 | Karma: 10,21