Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

1anton

6. 3. 2012 11:41
Pěkná videa - na kramlích bez jištění trochu riskantní 8-)

U nás, v Polsku i na Slovensku jsou daleko exponovanější cesty, jednu z "nej" jsem zažil v Rumunsku - přesto se to pokusili sestoupit manželé s desetiletým klukem - ten se po třech metrech sestupu úplně zablokoval a doslova ztuhl, mamka dostala hysterák a houkala jak sirény při náletu a taťka vypadal, že skočí dolů, ať už má pokoj. Dítě jsem jim sebrali a snesli dolů a mamku jsme nechali taťkovi - co s ní dělal, nevím. TB.

PS- máš to krásné Martino, ale těch tvých turistických blogů bylo víc a iDNESáci ti je někam schovávají - dole pod aktuálním blogem ty starší chybí - jak se k nim dostanu?

0 0
možnosti

mirek-storch

2. 3. 2012 20:37
Pěkná videa - na kramlích bez jištění trochu riskantní 8-)

Ale přidržování za řetězy a lana stačí. V  Rakousku na Dachsteinu lezli roiče i malými dětmi kolem 10-ti let, ale byli všichni navázáni na lanech, aby děti neuletěly.  ;-)Karma R^

0 0
možnosti
MM

MM :))

4. 3. 2012 10:02
Re:

Malé děti bych na kramle netahala, ony by pravděpodobně ani nedosáhly ze stupně na stupeň. Prošla bych se s nimi jenom po cestě (je pohodlná a u mělkých řek v její bezprostřední blízkosti by si mohly hrát).

I když např. v tiesňavách Slovenského ráje děti pobíhají běžně a žádné z nich jištění nemá (což se onehdá v Prielomu Hornádu vymstilo). Zabít se tam mohou úplně stejně. K tomu někdy stačí pár metrů nebo dokonce jen příkrý svah - viz pískovcová skalní města v ČR (pokud nejsou stěny srázu holé, lidé si nebezpečí tolik neuvědomují).

0 0
možnosti
  • Počet článků 173
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2359x
Nejsem ničím zajímavá, ale okolní svět zajímavý je. Objevuji v něm dávno objevené - stejně tak, jako mnozí přede mnou i po mně.

A protože je svět příliš velký na to, aby ho člověk dokázal poznat úplně celý, k důkladnějšímu průzkumu jsem si vybrala oblast známou jako Dolomity.
Co tam zjistím, to předám dál - třeba se informace budou někomu hodit.
Viz PRŮVODCE ČESKÉHO GAUČOVÉHO POVALEČE PO DOLOMITECH

Jelikož se domnívám, že jedna fotografie prozradí víc než spousta slov, najdete v mých článcích více obrázků než textu. 
Používám Panasonic Lumix GH3, GH1 a GH5 (plus sadu objektivů v rozsahu 7mm - 400 mm)


Nepracuji a ani jsem nikdy nepracovala v oboru cestovní ruch. Nemám ani žádné kontakty na jakoukoliv cestovní agenturu.