Zrzavý neposedný kluk má pokračování...

Víte, kdo vynalezl žárovku, fonograf, duplexní a automatický telegraf, uhlíkový mikrofon nebo filmovou kameru? Jedním z nejproduktivnějších vynálezců všech dob byl Thomas Alva Edison.

 

Hlavní hrdina knihy pojmenované Vynálezce Alva zdědil jméno právě po svém slavném předchůdci. Možná znáte stejnojmenný Večerníček, který měl v televizi premiéru už v roce 2012. Na facebookových stránkách Alvy je shrnuto pár zajímavých informací z rozhovoru Jana Rosáka a Petra Rychlého, který byl hostem rozhlasového pořadu Tandem. Říkáte si, co má Mázl společného s Alvou? Je toho poměrně dost! Herec, dabér, moderátor a režisér Petr Rychlý není jen charismatickým lékařem z Ordinace. Seriálový brontosaurus Mázl má pro Večerníčky slabost. Už ve svých 10 letech ho fascinoval Večeníček O Křemílkovi a Vochomůrkovi namluvený Jiřinou Bohdalovou. Nyní jeho hlas předčítá Vynálezce Alvu, stačí si naladit rádio...

 

Autory druhého dílu Alvy jsou Klára Smolíková a Jiří W. Procházka.

Ilustrovaných příběhů je celkem šest a každý je zakončen menším dvoustránkovým komiksem. Rozverné ilustrace má opět na svědomí Luděk Bárta. Není nutno znát první díl, hlavní postavu i se sourozeneckou dvojicí Denisou a Filipem můžete poznávat až v této knize, představí se dostatečně. Jednotlivé vynálezy jsou podrobně popsány a nechybí ani jejich super podrobný nákres, jako je tomu například u Alvova superkaštanovače, účinných vrtulek nebo u univerzální ruky. Knihu bych doporučila všem zvídavým dětem, které inklinují ke sci –  fi prvkům. Tato nabídka platí také pro jejich rodiče.

Oba knižní tituly vyšly v Edici České televize. Na nadcházejícím Knižním veletrhu v Ostravě bude Česká televize opět jedním z vystavovatelů.

Superkaštanovač.
Autorka Klárka Smolíková a ilustrátor Luděk Bárta na Knižním veletrhu v Ostravě.

 

Autor: Martina Mičková | pondělí 26.2.2018 22:32 | karma článku: 9,91 | přečteno: 287x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44

Martina Mičková

Poodří - krajina vody

24.2.2024 v 21:15 | Karma: 12,21