Závody, historie, rekordy a kuriozity z automobilového světa

Něco pro malé závodníky: Připoutat! Pozor! Vyjíždíme!************************************************************

Vše, co si jen v souvislosti s auty dokážete představit, obsahuje kniha s příznačným názvem Auta. Prostřednictvím úžasných fotografií provází historií automobilové dopravy od „dědečků automobilů“ až po supermoderní stroje. Při této procházce se děti možná podiví nad tím, že první auta vypadala zcela jinak než ta, která vídáme dnes. Nakouknou na montážní linku a prohlédnou si nově nastříkaná auta na houpačkách, která čekají na montáž součástí. Předvedou se jim nebezpečné dragstery, silné monster trucky i rychlé supersportovní vozy. Mé děti zaujaly neobvyklé automobily, jako je „skycar“ (létající auto), obojživelné auto Python nebo vozidla sloužící k reklamním účelům a speciálním příležitostem. V knize najdete kapitoly věnované bezpečnosti ve vozidlech i ukázky filmových kaskadérských kousků, v nichž auta hrála hlavní roli.

Kromě ukázek nejrůznějších druhů automobilů na děti čekají hry (budete potřebovat hrací kostku – není součástí balení) a kvízy, v nichž si mohou otestovat své vědomosti. Na konci publikace je praktický abecedně seřazený slovníček termínů, s nimiž se setkáváme v souvislosti s automobily. Knihu, vydanou letos nakladatelstvím Fragment nemohu jinak, než doporučit všem malým klukům i holčičkám od sedmi let, kteří si obohatí své „vědomosti“ o pár zajímavých faktů z automobilového světa.

Ukázka z kapitoly Bezpečnost:                       

Nové modely aut podstupují mnoho testů, které zkoumají pevnost jejich konstrukce a bezpečnost cestujících. Důležitou součástí bezpečnostních zkoušek jsou tzv. figuríny nárazových testů – repliky, které vypadají jako lidé. (str. 22)

Autor: Martina Mičková | pátek 29.5.2015 9:46 | karma článku: 5,27 | přečteno: 247x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44

Martina Mičková

Poodří - krajina vody

24.2.2024 v 21:15 | Karma: 12,21