Z každé strany knihy jiné klima

Dvojkniha o rozdílném klimatu na Zemi. Příběhy dvou dětí a jejich zvířecích kamarádů. Každý příběh je jiný a začíná samostatně. A přesto jsou si tak podobné.

 

Jak už jsem naznačila, kniha Mokrozem /Suchozem v sobě ukrývá dva příběhy. Položíte-li před sebe knihu obrázkem s pojmenováním Mokrozem, můžete se začíst do příběhu plného deště, přeháněk, vlhka, temných mraků a vody. Obrátíte- li knihu opačně, ukáže se vám nápis Suchozem. Rázem se ocitnete v oblasti, kde už si nikdo snad ani nepamatuje, jak voda vypadá. Je to krajina plná písku, žhavého slunce a horka. Hrdinami příběhu v Mokrozemi je chlapec Lamar, kterého doprovází slepička Dolores. V Suchozemi je protipólem holčička Neneh a fenek Farúk. Uprostřed knihy se jejich příběhy spojují.

 

 

Ukázka z knihy:

Neneh odhrnula z cesty kameny a klacíky.

Zvedla starou hliněnou misku.

„Pojď, Farúku!“ řekla.

Fenek se pomalu zvedl a klusal vedle ní.

Šli ke studni, ale Farúk si byl jistý, že v ní žádná voda není.

Klidně mohli zůstat ležet.

Fenek to věděl.

Publikace vyšla v nakladatelství Portál. O autorovi knihy Michaelu Englerovi je známo, že studoval vizuální komunikaci v Düsseldorfu a zpočátku pracoval jako scenárista a ilustrátor. Poté pracoval několik let jako umělecký ředitel v reklamních agenturách. Je velmi tvořivý. Dnes žije jako autor na volné noze v Düsseldorfu a píše obrázkové knihy, knihy pro děti a mládež, hry a rozhlasové hry.

Kniha Mokrozem /Suchozem je velmi podnětná a doporučila bych ji těm, kteří rádi přemýšlejí nad smyslem života a přírodními jevy.

Mokrozem.
Suchozem.
Propojení.

 

Autor: Martina Mičková | sobota 18.9.2021 9:23 | karma článku: 5,39 | přečteno: 152x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44

Martina Mičková

Poodří - krajina vody

24.2.2024 v 21:15 | Karma: 12,21