V každé pohádce jedna kočka

Pohádky o kočičkách jsou přitažlivé skoro pro všechny mladší čtenáře. A pohádek nikdy není dost. Co takhle dát si nálož zbrusu nových pohádek o těchto malých a milých šelmičkách?

Kniha Kočičí pohádky obsahuje dvacet jedna moderních pohádek, v nichž hrají hlavní roli kočky nejrůznějších plemen. Napsala ji spisovatelka dětských knih Zuzana Pospíšilová.

Každá pohádka začíná představením kočičky – je zde uvedeno její jméno, kdy slaví svátek a jakého je plemene. Nechybí vtipný obrázek, který má na svědomí ilustrátor knihy Michal Sušina.

Kočičí pohádky jsem četla se svými dětmi. Velmi se jim líbila pohádka pojmenovaná Masér. Kocourek Azrael v ní pomáhal lidem s bolestmi hlavy, zad či páteře. Zvládl totiž zkoušky, aby mohl působit v masážním salónu. Jeho úžasné schopnosti pomáhaly lidem.

„ Azrael zkoušky zvládl, a dokonce nejlépe ze všech. Paní Lenka tomu nemohla uvěřit. Pustila se tedy do zařizování dalších potřebných věcí. Do Azraelova pokoje nastěhovali masérské lůžko. Zvěsti o zázračných schopnostech kocoura Azraela se šířily rychlostí blesku, a tak měla paní Lenka co dělat, aby se jí podařilo všechny zájemce objednat.“ (str. 39)

V dalších pohádkách jsme si četli, jak kocour Erin polekal zloděje, seznámili jsme se s kocouří kapelou a zjistili jsme, jak kočka Moura pochytala všechny myši z babiččiny spíže a dokonce i z obrázku na tričku. Všechny pohádky jsou netradiční a hlavně – týkají se koček. Knihu vydalo nakladatelství Grada. Publikaci bych doporučila všem, kteří fandí kočičkám a kocourům, hlavně dětem na prvním stupni základních škol.

Záhada ztracených myší.
Masér.

 

Autor: Martina Mičková | středa 13.6.2018 22:06 | karma článku: 12,29 | přečteno: 252x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44

Martina Mičková

Poodří - krajina vody

24.2.2024 v 21:15 | Karma: 12,21