Plná kniha sportovních hádanek

Máte – li doma malé sportovce, kteří se nejen rádi pohybují, ale také si rádi prohlížejí obrázkové knížky a hádají hádanky, pak můžu doporučit jednu velmi pěknou knížku.

 Jmenuje se Hádanky a úkoly pro sportovce šikuly. Prostřednictvím této publikace můžete seznámit děti jak s tradičními sporty, jako je fotbal, hokej, cyklistika, košíková, tenis nebo plavání, tak s méně obvyklými sporty – šerm, judo, box, lukostřelba, biatlon či parašutismus. Seznámení se sporty probíhá formou hádanek, kdy děti buď doplňují chybějící rým (modrý čtvereček) nebo se musí více zamyslet (zelený otazník).

Kapitoly začínají velkými barevnými dvojstránkami, které si děti mají pečlivě prohlédnout. Za těmito dvojstranami jsou na další straně otázky, které se týkají těchto obrázků. Například u kapitoly Tenis jsou tyto otázky: Jakou barvu mají čáry na kurtu? Kdo nosí míčky? Proč mají hráči na lavičce pití a ručník? Jak se říká jinak hře, která se jmenuje stolní tenis?

Kromě hádanek a otázek k zamyšlení najdete v knize i dvě pohádky:

Jedna se jmenuje „Jezdecká pohádka pro sportovce šikuly“, druhá má název „ Soutěživá pohádka pro sportovce šikuly.“ Mně i mým dětem se velmi líbila vtipná Soutěživá pohádka, v níž mezi sebou zápolili anděl s čertem. Jak to dopadlo, to si můžete přečíst.

Knihu napsala známá spisovatelka dětských knížek Zuzana Pospíšilová. Nádherné ilustrace jsou dílem Zdeňky Študlarové. Publikaci letos vydalo nakladatelství Bambook, které je součástí Nakladatelského domu Grada.

Ukázka z kapitoly Sportujeme na ledu:

V hádání vám napoví:

Černý kotouč plastový,

u kterého je věc jistá,

že ho pozná hokejista.

Co je to? (str.55)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | neděle 30.9.2018 12:35 | karma článku: 9,80 | přečteno: 910x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44

Martina Mičková

Poodří - krajina vody

24.2.2024 v 21:15 | Karma: 12,21