Malování Barbie pomocí šablonek

                Má vaše princezna ráda růžovou barvu? Má plný pokojíček „bárbín“ a ráda maluje princezny? Objevila jsem zajímavou knížku, která jí může pomoci, aby si své oblíbené postavičky sama namalovala.

                    Kreslící knížka Barbie- šablony má v anotaci uvedeno, že se v ní dozvíte, jaká povolání Barbie ovládá a jaké schopnosti k tomu potřebuje. Barbie je v knize vyobrazena jako primabalerína, cukrářka, veterinářka, tanečnice společenských tanců, nevěsta, hudebnice, automobilová závodnice a roztleskávačka. U každé z rolí je napsáno, co je její náplní – například se dočtete, že vystupování roztleskávaček je sport, který slučuje prvky show, tance, akrobacie a gymnastiky. Úkolem roztleskávaček je zaujmout diváky a přimět je, aby co nejvíce podporovali svůj tým.

                   Jednotlivé Barbie si může vaše dítko (větší pravděpodobnost je, že knížka zaume děvčata) jednoduše nakreslit.  Součástí každé strany je šablona, pomocí níž lze oblíbenou panenku nakreslit. K její použití budete potřebovat pouze dobře ostrouhanou tužku (my jsme použili „pentilku“), tvrdý karton a čistý bílý papír. Stránku se šablonou podložíte zespodu tvrdým kartonem a na to položíte čistý papír. Vše vidíte na fotografiích. Nakonec papír s nakreslenými obrysy vyjmete, doplníte chybějící linie a obrázek je připraven k vybarvení barevnými pastelkami.

                      Celkem osm šablon je vyřezáno do tvrdého papíru, věřím tedy, že nám delší dobu vydrží. Obrázky, které můžete vidět na obrázcích vyráběla má dcera předškolního věku, je to velmi snadné. Knížečku Barbie- šablony bych doporučila všem malým holčičkám, které mají rády tuto oblíbenou postavičku a malování. Tuto kreativní publikaci vydalo nakladatelství Egmont.

 

                      

 

Autor: Martina Mičková | pondělí 14.4.2014 18:37 | karma článku: 4,75 | přečteno: 157x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44

Martina Mičková

Poodří - krajina vody

24.2.2024 v 21:15 | Karma: 12,21