Jaké papírové maňásky si můžete s dětmi vyrobit

Vystřihování, obkreslování a lepení, kdy vznikne ve finále papírový obrázek, děti nejspíš znají. Pokud si vyrobí sami hračku, s níž je možná i hra, je zábava dvakrát taková.

      Výroba maňásků děti baví. Mé děti vytvořily nejrůznější zvířátka, figurky a předměty, s nimiž si pak mohly zahrát divadlo. Nápady čerpaly z knihy Nauč se tvořit 2Prstové maňásky a zvířátka na statku, která vyšla letos v Knižním klubu.

         Publikace je rozdělena na dvě části. V první části najdete návody, jak vyrobit prstové maňásky. Ve druhé části se dozvíte, jak jednoduše vytvořit zvířátka ze statku. Postup je popsán krok za krokem a očíslován. Všechny pomůcky, které budete potřebovat ke tvoření, jsou běžně dostupné v obchodech. Používat budete především papírové kartony nejrůznějších barev, nůžky, lepidlo, korkové zátky, párátka, peříčka, stužky, provázky, plyšové drátky nebo kolíčky na prádlo.

         Součástí knihy jsou také nakreslené šablony, podle nichž lze udělat přesný tvar (například u výroby maňáska kohouta najdete tvar těla a hlavy, který stačí obkreslit). Nechybí ani vystřihovánka divadélka, kterou mohou děti použít ke hraní divadla, když už mají maňásky vyrobeny.

Přikládám fotografie, které ukazují, jak jsme vyráběli maňásky opičku a raketu.
K výrobě opičky jsme použili hnědý tvrdý karton, bílý výkres (vybarvili jsme ho růžovou voskovkou), nůžky, lepidlo, lepicí pásku, černý fix, nalepovací očička a plyšové drátky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kluci jistě ocení maňáska-raketu. Budou potřebovat barevný karton, lepidlo, nůžky, pastelky, špejli a krepový papír na oheň.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ze zvířátek na statku si můžete prohlédnout, jak jsme vyráběli kohoutka.

 

           

Autor: Martina Mičková | pátek 28.11.2014 21:32 | karma článku: 6,48 | přečteno: 1264x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44

Martina Mičková

Poodří - krajina vody

24.2.2024 v 21:15 | Karma: 12,21