Jak se kráva a dědeček vydali na výlet k moři

Tento týden jsem se s dětmi začetla do malinkaté knížečky. Je propracovaná, roztomilá a vtipná. Je o výletě k moři. Vydají se na něj jeden dědeček a jedna kráva.

 Představte si, že se jedna kráva pokusila utéct. Přeskočit elektrický ohradník bylo to nejmenší. Udělala dobře, protože jinak by skončila na jatkách. Co na své cestě zažila? Seznámila se se starým manželským párem: dědeček trávil čas na zahrádce, babička čtením knih. Dědečkovi nevadily „koláče“, které Stračena na každém rohu dělala, a vypravili se spolu na výlet k moři. Vypadá to tak jednoduše: Dědečkovi stačila bílá košile (aby nedělal ostudu), čepice na hlavu a vata do uší (u moře fouká). Stejně jednoduše je i výlet popisován. Autor Ivan Binar vypráví o cestě dědečka a krávy tak přirozeně, jako by takovéto cestovatelské dvojice byly běžné. Světu fantazie se meze nekladou, a jelikož děti mají fantazii opravdu bohatou, kniha se jim líbí. Má jen dvacet čtyři stran a je horkou novinkou nakladatelství Meander.

 

Pro ty z vás, které zaujala má recenze knížečky o dědečkovi a cestovatelské kravičce, mám informaci, že se v rámci nadcházejícího festivalu bude pořádat dílna s jejími autory. Kdy, kde?

V pondělí 1. června se bude konat už 6. ročník literárně-dramatického festivalu pro děti a jejich rodiče. Chcete-lise se svými dětmi projet krajinou fantazie plnou napínavých a poutavých příběhů, máte možnost.
Nakladatelství Meander připravilo festival, který bude plný kvalitní literatury! Letos se bude odehrávat v našem hlavním městě v Městské knihovně a na ostrově Kampa – v místním komunitním centru, v Kavárně Mlýnská i na trávě v parku.Program je po celý den zdarma!

Pro ty, které zaujala má recenze knížečky o dědečkovi a cestovatelské kravičce, mám informaci, že se v rámci zmíněného festivalu bude pořádat dílna:

Od 18:05 do18:35 (podkroví)
Dědeček a kráva: Ivan Binar + dílna Evy Sýkorové-Pekárkové (Meander)
Pojďte prožít s ilustrátorkou horké novinky Krávy a dědečka nezapomenutelné dobrodružství s mladou krávou Stračenou, která uteče řezníkovi z jatek. Seznámí se s dědečkem, jede s ním na výlet k moři, ale nakonec raději než s dědečkem zůstane s jedním malým býčkem. Zváni jsou děti i jejich rodiče.

 

Autor: Martina Mičková | středa 27.5.2015 7:38 | karma článku: 8,53 | přečteno: 440x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44

Martina Mičková

Poodří - krajina vody

24.2.2024 v 21:15 | Karma: 12,21