Cestujeme a pak luštíme

Jsou prázdniny a tak výletujeme. To je normální. Pokud navštívíme významný turistický cíl, zkusíme si o něm vyplnit zábavnou doplňovačku a tím si ho připomenout. Odkud máme nápady?

Perfektní sešit s vlastivědnými úkoly nazvaný Poznej s námi Česko jsme začali používat hned o letních prázdninách. Byli jste na Sněžce? Pak můžete s dětmi vyplnit stranu 42, kde si zopakují základní fakta o nejvyšší hoře Česka, přečtou si, že na vrcholu hory stojí polská chata, česká poštovna a kaple svatého Vavřince. Ve směru šipky přečtou tajenku, škrtnou všechno, co nebývá na horách.

Zamířili jste do západočeských lázní? Děti se dočtou o Vřídle, procházkách po kolonádě, prohlédnou si obrázek Zpívající fontány. Připravena je také křížovka tematicky zaměřená na západočeské lázně. Na nádobkách s minerální vodou jsou písmenka, která dětem prozradí, co se v Karlových Varech každoročně koná... A takto bych mohla pokračovat i o dalších krajích naší matičky země, které jsou zábavně zobrazeny.

Pracovní sešit je rozdělen na dvě části: V té první seznamuje s Českou republikou – hlavním městem, jednotlivými kraji, jejich přírodou, historií, ale také se státními symboly, hymnou, kulturou apod. Ve druhé části se podrobněji věnuje známým turistickým cílům. Znalosti si děti procvičují zábavnou formou – luští, kreslí, doplňují a samozřejmě čtou. Pracovní sešit vydaný nakladatelstvím Portál je vhodný k procvičování zeměpisných znalostí během celého roku. „Hodí se“ hlavně dětem navštěvujícím základní školu a jejich aktivním rodičům, v neposlední řadě také učitelům. Autorkou sešitu je Iva Nováková, která se zaměřuje na zábavnou a didaktickou tvorbu pro děti.

Západočeské lázně.

 

Autor: Martina Mičková | pondělí 23.7.2018 21:32 | karma článku: 10,38 | přečteno: 330x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44

Martina Mičková

Poodří - krajina vody

24.2.2024 v 21:15 | Karma: 12,21