Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

"Potichu, ale jistě se nám komunisté vrací do veřejného života." Velky omyl. Oni totiz nikdy neodesli. Jsou v nas, jsou v kazdem z nas. Napachali nevycislitelne skody na dusich lidi. Pokrivili co mohli. Zhruba 800 az 1000 let se v nasich zemich tvorila moralka, smysl pro pravo, spravedlnost. Komuniste nabidli "dabelskou" sluzbu vsem... vem si co potrebujes a udej na blizniho sveho aby ses sam spasil. A lide na to skocili a jejich duse tim zlem nasakly. 800 let vyvoje jsme narusili do morku kosti za 40 let. Opravdu cekate, kdyz vyvoje predtim trval 800 let, ze naprava bude jen za jednu generaci?

Pamatuji jak jsem v 70. letech sedel na mezi a premytal o spolecnosti o tom kde jsme byli a kam jdeme a kam jako jedinec se mam zaradit. A pamatuji jak jsem si tehdy rikal, ze skody na majetku a zasobovani a krajine, z to jsou skody, ktere se daji odstranit, ale skody, ktere komuniste pachali na lidskych dusich nebude jednoduche napravit. Tehdy jsem netusil, ze se dockam doby, kdy se zazne napravovat, ale dnes vim, ze jsem mel pravdu, ze to bude hodne tezke a hodne dlouhe.

3 3
možnosti
Foto

Tak to je fanatický příspěvek. V průběhu posledních osmi set let zde bylo bezpočet válek, středověké upalování čarodějnic, v novověku dvě velké války, jakpak se asi tvořila morálka? Dle vás skvělá, pak přijdou na pár let komunisté a šmahem vše dobré zničí ;-D

1 1
možnosti
Foto

Karma! R^

A toto - "Když chcete tvořit občanská sdružení jako alternativu, je nezájem o aktivní zapojení. Lidé se bojí veřejně se angažovat, ano v roce 2013 se občané bojí říci svůj názor. Opravdu smutná realita České republiky. " - bych zdůraznila. Je to vážně smutné, ale je tomu tak. Nezbývá než doufat, že se věci otočí k lepšímu. :-)

4 0
možnosti
AK

Slušní lidé do politiky nejdou.

Takže když někdo chce do politiky jít, mělo by se mu v tom zabránit.

A do politiky by měli jít jen ti, kteří do ní nechtějí.

Ale jak je tam dostat?

1 0
možnosti
PB

P78a69v74e61l 92B70a80c98í29k

30. 5. 2013 22:53

Lidi se nebojej, lidi jsou líný a nechtějí se o nic starat natož něco dělat zadarmo!;-D

1 0
možnosti
HM

Ale ono úplně stačí uvědomit si, že na této planetě neexistuje země, kde by komunisté aplikovali své teorie a zároveň se tam dalo žít. Léta jsme se dozvídali že žijeme v zemi která je pro pracující takřka rájem. Nějak jsem přehlédla ty davy vyhladovělých a zbitých vykořisťovaných otroků ze západu ,kteří se určitě rvali o možnost dostat se k nám.

3 4
možnosti
MR

Bohužel minulý režim neučil demokracii, stát na vlastních nohou, mít živnost, soukromou praxi ... . Bohužel lidi to uchopili jako kolektivní zavádění demokracie a kapitalismu. Samotný úpadek ale nastal koncem 70 let a 80 léta přinesla maloměšťáckou nabubřelost a naprosté zaostání hospodářství a jeho výkonnosti, lidi se odnaučili mít vztah  k práci, odvádět kvalitu, odpovědnost za své pracoviště, podnik. Poslední záchrana byla přestavba v 85 roce, ale už nešlo zastavit pád jak lidský tak hospodářský, rok 89 byl jen vyústěním, nikoliv vnitřní změnou, pád se falešně přibrzdil díky obavě EU z pádu zemí do chaosu a navíc byl zde velký spotřební a hospodářský potenciál. První podnikatelská vlna opadla a nastalo pokračování úpadku, na místo aby vznikaly nové podniky, společnosti, tak naopak z podniků, společností se vyváděly a vyvádějí nejvýnosnější části.Většina lidí ve společnosti jakmile dostane určitou moc a příležitost, tak si vytvoří vlastní tunýlek a vlastní známosti a ... .  Nelze odpárat to co nás minulý režim naučil či dotlačil, jak snahou po rovnostářství, tak ničením inteligence, samostatnosti, kreativnosti ... . K tomu se přidal nízký plat jež přibližně všichni měli stejný a nedostatek i běžného spotřebního zboží a potřeb.Slušnost, odpovědnost, vnitřní kodex se bere dnes za slabost a svádí ostatní k zneužívání ... .  Společnost už bohužel neslyší na měkčí restart, musí  přijít hlubší a bolestnější ... . Navíc se dostáváme do pasti jako v minulosti, kde EU nahrazuje vlastně RVHP a bratrství soc. republik, ale my už jsme dál než oni ... .

2 3
možnosti
JP

J49o24s71e30f 49P52o78t36r

30. 5. 2013 20:34

Milý pane autore, máte stoprocentní pravdu.

Ale víte proč je to tak ? Protože 80% naší společnosti si stále vykládá svět v duchu myšlenek reálného socialismu, jejichž  krystalicky čirým vyjádřením je přísloví "Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu".

2 4
možnosti