Slávistická pohádka skončila

Úspěšná jízdy sešívaných v evropských pohárech je u konce. V kontextu českého fotbalu šlo o mimořádný úspěch, který si zaslouží ocenění. Bohužel pachuť zůstane.

Smutné obličeje hráčů pražské Slavie po utkání nikterak nekoresponduje s celkovým vystoupením v jarní části Evropské ligy.
Pokud bude český fanoušek objektivní ocení výkony slávistů velkou, podtženou jedničkou. Nic na tom nemění matný výkon v odvetě s Arsenalem. Zápas proti favoritovi odhalil, jak má špičkový český klub daleko k top týmům Evropy. 
I přes skvělé vystoupení bude nutné udělat v kádru personální řez. To jistě ví i realizační tým SKS. Hráči jako Tecl, Masopust, Hromada, bohužel na evropské tempo nestačí. To nesnižuje jejich přínos pro tuzemský fotbal. 
Vyjádření hráčů a trenérů po utkání s Arsenalem ukazuje, že i v oblasti mediální prezentace se slávisté výrazně posunuli. 
Trpišovský: "Měli jsme prázdnou nádrž, Arsenal postoupil zaslouženě".
Provod: "Bolí to hodně, ale budeme na to vzpomínat".
Holeš: " Kone je hořký, ale nemáme se za co stydět".
Kolář: "Došli jsme strašně daleko, Arsenal je velký tým".
Ano, je nutno uznat, že Arsenal v čele s hráči světové třídy byl v mnoha ohledech lepší než Pražané. 
V žádném případě nelze porovnávat neporovnatelné. Českou a Anglickou ligu, rozpočet, zázemí a další aspekty. O to více je nutné ocenit cestu Slavie Evropou. 
Na druhou stranu je potřeba vidět i velkou kaňku na letošním vystoupení. Profesionální sport je dnes i velký bussines, společenský a bohužel i politický fenomén. 
Právě zde je odvrácená část úspěchu Slavie Praha. Klub placený čínským investorem, napojeným na politické skupiny v České republice a nadto nepokrytě pražským Hradem.
Právě prezidentská kancelář, dopisem Kancléře Mynáře, udělala českému klubu "medvědí službu". Bez ověření faktů a znalosti celé kauzy "Kúdela" se vložila do soudních tahanic. Výsledkem je žádost britských právníků o omluvu přímo od prezidenta Zemana. 
Vstup vrcholného politika do procesu nezávislého soudu je nehorázné a ukazuje na to jak dnes funguje úřad hlavy státu v ČR. 
Když to celé uzavřu, lze konstatovat, že Slavia Praha uvařila skvělé menu, bohužel zkažené přidanými ingrediencemi nízkých českých veřejných činitelů.
Foto: www.slavia.cz

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Maršík | pátek 16.4.2021 9:45 | karma článku: 10,76 | přečteno: 539x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40