Diskuse

Rock for Gott

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas. Pozval bych nekoho kdo neumi zpivat a koho nikdo nezna. To by takovyhle jelita chrochtali blahem jak sme otevreni kulture.

Kdyby slo o to jestli to je nebo neni nomenklaturni umelec, resilo by se v textu co kdy kde jak rek, jak se stavel k charte a anticharte. Jenze to tam vubec neni. Jen je na konci uvedeno "Karla ne, to je nomenklaturnik".

Takze jde o to, ze autor nema Karla rad, takze by mu rad dal sezrat jak uz nikoho dneska nezajima, ale to jde po RfP dost tezko. Coz ho vytocilo a tak nam to pribeh hned sdelit. A protoze tohle napsat nemuze tak i kdyz to z jeho textu sala, na konci se zastituje politikou.

Nepotrebujeme zpevaky jako Karel, co kdy dokazali ze?! Potrebujeme vic pozeru jako autor a svet hned bude kulturnejsi a vubec asi celkove lepsi. ten dojem to na me dela.

2 0
možnosti

Spíš dost takových bl...bů jako Maršík

3 0
možnosti

Problém je v tom, že ten Got na rozdíl od Vás něco uměl.  Uměl a umí zpívat. Vy umíte pouze žvanit to, co se dnes nosí. Pro úplnost já Gota zrovna nemusím.

7 0
možnosti

těch 12000 skandujících je důkazem, že pořadatelé zvolili dobře;

7 0
možnosti
Foto

Nikdy nezapomenu na vystoupení Káji v Národním divadle.  Od svých příbuzných z Německa vím, že ho tam brali jenom důchodci. Byl tam pro ně jako Eva a Vašek. Měl výhody, které nikdo v tehdejší ČSSR neměl. Měl diplomatický pas, tak jak celá jeho kapela. Mohl si vyjet na západ kdy chtěl. To době, kdy spousta vynikající hudebníků zpěváků i lepších než Kája měla zákaz vystupovat a svoji beznaděj utápěla v alkoholu.  On měl výhody jenom proto, že byl poslušný vůči komunistům a dělal jim užitečného idiota k propagaci komunismu  na západě. K tomu se většina zpěváků nikdy nepropůjčila. Dnes když poslouchám rádio tak s překvapením zjišťuji, jak málo lidi si přeje zahrát písničku od  Káji.  On měl výhodu i v tom, že mohl zpívat i zahraniční převzaté písničky. Nikdo ze zpěváků neměl tu možnost mít v televizi vlastní program.  V radiu bylo ponejvíce slyšet Káju.

2 6
možnosti

ach jo, převzatý songy tady zpíval každej, tak jaká výhoda?

6 0
možnosti

Chyba je, že se vás pořadatelé zapomněli zeptat, koho smějí pozvat... :-P

5 1
možnosti
Foto

Osobně bych to neviděl tak příkře. Za to, co dělal Karel Gott v sedmdesátých a do poloviny osmdesátých let si jej nemůže nikdo nějak moc extra jako člověka vážit. Neuměl si zachovat tvář jako Kubišová, Neckář nebo Matuška a politicky uletěl. Na druhou stranu nikdo neví, zda-li za tou maskou "spolupráce" nevykonal i řadu dobrých činů, vždyť reprezentace naší země v cizině je rovněž ušlechtilý čin. Navíc je věčné téma, nakolik mají být umělci politizovaní. Jsou tady od toho, aby bavili lidi, nikoliv aby dělali politiku, byť se jimi kde kdo občas zaštiťuje a to je i, dle mého názoru, důvod, proč letos vystoupil na festivalu Rock for People. Nemyslím si, že jej pozvali, aby ho glorifikovali. Je to business a po loňském průseru tento festival potřebuje úspěch, kterého je Karel Gott synonymem. Proto jej pozvali. Navíc je to nepochybně zajímavost a lidem se to to zřejmě líbilo ...

3 2
možnosti

Souhlasím s Vámi. Všeho moc, škodí.

0 3
možnosti

Nomenklaturní zpěváci mi rozhodně nevadí, na rozdíl od nomenklaturních kádrů zatím ve všech vládách i jinde;-D

7 0
možnosti

Ale prokádrovat se to musí. Alespoň pro pořádek.:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Nejdůležitější v mém životě je moje rodina a svoboda. Motto: Píši svobodně, čtěte svobodně!