Rock and Roll is Dead

Tak je to pravda rokenrol je mrtev. Důkazem budiž včerejší půlnoční rozmlácená a spálená kytara. Předvojem byl skon nestora jazzové hudby a vystoupení Mistra na Rock for People.

Rock and Roll umírá?Databáze Google

Když jsem napsal článek Rock for Gott dostal jsem od některých čtenářů co proto. Někdo mi vyčítá, že jsem zaujatý, že jsem na rozdíl od Karla Gotta nic v životě nedokázal. Další sdělují, že jeho koncert na tomto festivalu byl správně.
Já si vážení za textem stojím. Prostě Rock for People a nesmrtelný tenor to nejde k sobě.
Populární zpěvák si splnil dávný sen. Roztančil mládež a další fanoušky. Mladí komunismus nezažili (naštěstí) a ti ostatní ztratili paměť.
Když jsem viděl vyjádření v tisku, nevěřil jsem vlastním očím. Prostě normalizace se plíží zpět. Věřím, že koncert měli agenti STB a soudruzi dobře zmonitorován.
Nebudu vůči této akci tolerantní, není mi to prostě po chuti, že Gott si hraje na rockera. Naopak je hrobníkem rokenrolu v Čechách. Hradecký festival se může chlubit. Máme prvenství Národní umělec nám pomohl na nohy. Děkuji nachci.
Velký smutek mě obejmul, když přišla ta neočekávaná zpráva o úmrtí Ivana Egona Wernera. Keramika a propagátora jazzu na Chebsku. Bohužel už nebude zahajovat Hrnčířský swing. Věřím, že tradice bude pokračovat a stovky milovníků této hudby budou v Novém Drahově u Františkových Lázní dále nasávat tu skvělou hudební atmosféru.
Nerad bych i v tomto případě volal Rock and Roll is Dead.
Vrcholem pohřbívání rokenrolu byla včerejší půlnoc. Přítel mi několik dnů před tím řekl: "Na státní svátek Den upálení Mistra Jana Husa provedu demonstrační akt."
Neměl jsem ánung co bude. Přesně ve 24:00 hodin přinesl k ohni "španělku" třísknul s ní o hranu ohniště a následně ji hodil do plamenů za hromového zvolání:  "ROCK AND ROLL IS DEAD."
Seděl jsem jak opařenej. Asi třicet sekund jsem přemýšlel co se děje. Následně jsem se rozesmál a nálada končila smutným konstatováním, že má pravdu.
Možná, že brzy přijdou i lepší zprávy a já budu součástí lepších časů rokenrolu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Maršík | neděle 7.7.2013 14:49 | karma článku: 11,97 | přečteno: 519x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40