Pelta na lodi

Tak nám předseda FAČR sdělil z moře, že nový ročník fotbalové ligy bude bez petard, za dohledu kompetentnějších bezpečnostních služeb, bez odchodů "hvězd" domácí soutěže. Výsledky z předkola pohárů ho nijak neznepokojují. Prostě pohoda jazz.

Databáze Google

Jenže jeho loď pod názvem FAČR má oprýskané nátěry, plachty samá díra, kapitán a navigátor jsou pěkná kvítka a posádka složená z lidí co nikdy nepluli po rozbouřeném moři.
Místo oprav pláště lodě v docích se prostě pustilo plavidlo na volné moře. Žádné kvalitní materiály nejsou potřeba, to co máme je dostačující, jsme přece schopni improvizovat a všechny problémy operativně řešit.
Kapitán je stará škola a nové kousky a technické vymoženosti ho vůbec nezajímají. Pan navigátor má špatný  software a k tomu si nenechá nikým rozumným poradit. V posádce se to hemží samým kamarádem z mládí a odbornost je druhořadá.
Vlastně je velmi nepravděpodobné, že tato loď může bez pomoci bezpečnostních složek doplout do cíle cesty. Možná, že povinné kotvení ještě dopadne dobře, ale v případě kritických situací může nastat katastrofa.
Přitom je u nás řada odborníků, kteří by jistě FAČR kormidlovali mnohem lépe. Bohužel jsou na vedlejší koleji a nemají dostatek prostředků si účast na mořeplavbě koupit.
Možným řešením je nechat postavit loď novou, peníze se jistě nějak seženou, název bych vybral ve výběrovém řízení. Nakonec ten není tak podstatný. Důležitá bude technická kvalita plavidla a hlavně výběr těch co by měli odvahu tvrdě pracovat a věnovat jí svou odbornost.
Hezká vize, bohužel pro letošní sezónu nerealizovatelná. Sponzoři už mají příspěvky rozdělené. Zkusme se tedy zaměřit na další rok.
Kdyby letošní výprava ztroskotala někde na útesu, žádná škoda, to větší ztrátou by bylo utopení pokladu, které se skrývá v podpalubí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Maršík | pátek 19.7.2013 16:04 | karma článku: 9,83 | přečteno: 380x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40