Pavel Nedvěd je diplomat

Vladimír Šmicer se nechal vyfotit s ikonou Pavlem Nedvědem, zapomněl při tom, že i on byl ikonou mezinárodního rozměru. Bohužel byl, od nástupu do funkce manažera české reprezentace jeho kredit výrazně poklesl. On, Bílek a Pešice jsou komickým triem novodobé éry české fotbalové reprezentace.

Vážení pánové, Vaše mise je u konceZdroj iSport

Michal Bílek byl výborným fotbalistou, který působil i ve slavné španělské El Clasico. Měl možnost poznat špičkové fotbalové prostředí v zemi fotbalu zaslíbené. Později se stal profesionálním trenérem, který to v relativně mladém věku dotáhl až na trenéra reprezentace. Místo uchopení této mimořádné příležitosti se stal konzervativním, nemoderním, nekomunikativním, nepokorným.
Svým vystupováním a činy se stal hromosvodem zloby fotbalové veřejnosti. Z části oprávněně. Dodnes nedokázal vystoupit před veřejnost a profesionálně osvětlit své vize, záměry a cíle. Zakuklil se o svých názorů, které odmítá obhájit a přesvědčit o svém oprávněném jmenování trenérem české fotbalové reprezentace.
Z těchto důvodů nemá u výběru České reprezentace pro další období co pohledávat. Jeho působení je neúspěšné a tento názor nezmění ani pseudoúspěch na posledním ME. Rukopis trenéra Bílka se nebude nikdy předkládat na trenérských kurzech jako vzor. Pro historii bude toto údobí hodnoceno jako šedivé, nevýrazné a v konečném hodnocení jako ekonomicky mínusové.
Je jeho osobním selháním, že nemá sebereflexi a není schopen vyvodit osobní odpovědnost z toho, že reprezentace nepostoupí na blížící se světový šampionát v Brazílii.
Raději hledá další berličky, kterými si udržuje příjem platu trenéra reprezentace. Nejde mu vůbec o obraz českého fotbalu, jde mu pouze o vlastní profit.
Nemá respekt členů reprezentace ani veřejnosti. Je tragikomickou postavou, která je pro smích odborné veřejnosti u nás i v zahraničí.
Za své poradce si vybral sice výborného fotbalistu, ale velmi špatného manažera Vladimíra Šmicer a zpátečnického a konzervativního Josefa Pešiceho.
Pavel Nedvěd je dnes více Italem než Čechem, přesto diplomaticky přeje české reprezentaci. Vyjádření má jediný cíl, možné je jeho budoucí působení v realizačním týmu České republiky. Vedle sebe by jistě rád viděl Zdeňka Zemana.
Výsledek turínského kvalifikačního klání ČR a Itálie je v kontextu mého blogu zcela nepodstatný, podstatné je aby výkvět českého fotbalu, reprezentaci vedl uznávaný odborník, který má koncepci, je psychologem a umí se chovat ve veřejném prostoru. Tedy zcela odlišný typ než je současný kouč Michal Bílek.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Maršík | úterý 10.9.2013 0:14 | karma článku: 13,95 | přečteno: 457x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40