Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

jojo, to máte marný. Tyhle věci nelze zprostředkovat lidem, ktaří to neznají. Oni by chtěli abyste si jen tak pomáhal sám za sebe, když vás cosi pudí. Ale že je to třeba financovat, že musíte být sám z něčeho živ, to nikoho nezajímá. Ať tedy raději nic neděláte, hm. No to se asi nakonec líbit taky nebude. To bude samé - tady chcípnul pes. Tady peníze jenom vyberou a pošlou je jinam... Ty kroužky pro děti jsou hrozně drahý a ten tábor taky, to my si nemůžeme dovolit... Naše společnost ještě zdaleka nenazrála k občanské společnosti. To, že eurodotace proudí skrze unii a nemůžeme si sami rozhodovat na co je použijeme, to taky nepovažuju za správné, ale situce je prostě v tuto chvíli takto nastavená a my buďto můžeme čekat doma s rukama v klíně, navšťěvovat zaměstnání, nebo podnikat, ale za svoje, se těžko budeme věnovat jakékoli společenské nadstavbě. Dřív toto řešila šlechta, církev atd. Tyto instituce dnes nemáme. Takže se vrátíme do dob kdy se o všechno staral stát? Nebo raději poskytneme finanční prostředky - samozřejmě pod kontrolou - občanům, kteří se neziskové činnosti chtějí věnovat???

0 1
možnosti
JP

asi takhle: nemam vcelku nic proti neziskovkam, pokud tyto nezskovky nedostavaji ani korunu z verejnych penez, tedy ohne granty, ohne fondy, ohne dotacni programy. jakmile "neziskova" organizace pozaduje jedinou korunu z verejnych, tedy i castecne mych penez, bez ohledu na to, jak moc bohulibe idealy hodla takovyto spolek naplnovat, stava se pro me takova organizace sprostym slovem s oblibenosti nekde  mezi cyklo*matem a romeou.

ano, klidne pomahejte, kdyz vas to bavi ... ale pomahejte laskave za svoje, a netahejte do toho penize vsech ostatnich, kteri pomahat proste a jednoduse NECHTEJI.

2 0
možnosti
Foto

1) Dojem z Vašeho článku mám minimálně rozpačitý.

2) Pane, Vy máte za vzor Pánka? Šimona Pánka?

A ony "rady" mi také přijdou přinejmenším podivné. To skoro vypadá, jako že si myslíte, že existuje cosi jako nárok na dotování neziskovek. A ostatní troubové, kteří si je neotevřou, jako my měli povinnost sponzorovat kdejakou pitominu, kterou někdo vymyslí.

RvRv ;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 957x
Nejdůležitější v mém životě je moje rodina a svoboda. Motto: Píši svobodně, čtěte svobodně!