Nevadí, jde jen o sport

Jistě, že zamrzí většinu českých fanoušků naše rychlé vyřazení z bojů o zlato na MS 2013. Nicméně v první řadě jde stále jen o SPORT, byť u nás velmi populární, tak populární, že při úspěchu tvoříme jeden "vlastenecký tým".

Blahopřání do Švýcarska

Z pohledu sportovního je třeba pogratulovat Švýcarům k největšímu úspěchu v historii. Od úvodního zápasu hrají konstantně kvalitní, propracovanou a hlavně efektivní hru, která zaujala všechny odborníky na celém světě.
Jejich výsledky nejsou náhodné, po krůčcích vystupují mezi nejlepší družsta na světě. Prostě jejich postup je zaslouženou odměnou za dlouhodobou tvrdou práci.
Neúspěch českého hokeje byl očekávaný a je zrcadlem celého systému v Čechách. Do špičky patříme jen v případě "A" týmu. Ostatní reprezentační výběry jen paběrkují. Nestrkejme stále hlavu do písku. Pojmenujme důvody a následujme příklad Švýcarska.
Z pohledu ekonomického je vypadnutí české reprezentace mínusem pro majitele rastaurací. Můžou si odepsat tržby o tomto víkendu. Většina národa bude pravděpodobně rekreovat někde v přírodě. Hokej se dnes hraje až do května...
Z pohledu společenského se téma "hokej" upozadí a vystoupí nějaké nové, aktuálnější. On život určitě k diskusi něco "šťavnatého" předloží.
Já jako sportovní příznivec si pro další šampionáty přeji nejen lepší konečné umístnění ČR, ale také hokejovější prostředí než je ve Stockholmu. Opakovaně tam hala zeje prázdnotou a švédská metropol ani pro zahraniční fanoušky nenabízí žádný nadstandard.
Naši hráči si posedí, proberou něco nehokejového a rozjedou se na zaslouženou dovolenou. Vrcholí play - off NHL, tam ještě bude i pro české zástupce o co hrát, tak jim popřejme mnoho zdaru.
Abych závěrem neopomenul pohled neočekávaný, tím je dnešní "ranec" který dostala ruská hokejová mašina od skvělých Američanů. Ale to se stává i v "lepších rodinách", že někdy je den blbec.
Hezký nehokejový konec května a mnoho slunce při regeneraci po tom výpadku naších chlapců ve Švédsku.

Autor: Pavel Maršík | čtvrtek 16.5.2013 18:31 | karma článku: 12,78 | přečteno: 702x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40