Na místě D1 bude díra jedna

Destrukce D1, tedy té dálnice původní vesele "jede". Ještě zbouráme několik mostů a následně se začneme handrkovat o nedhodnocením původní ceny rekonstrukce.

D1 nebo?Databáze Google

Řidiči si prostě natankují více litrů pro případ navýšení počtu kilometrů. Čerpací stanice po celém úseku opravy si budou tuto stavbu jistě chválit. Ale pozor, stát a Ředitelství dálnic a silnic si v tendrech vybraly firmy, které po několika týdnech prací klidně zastaví činnost. Důvodem je nedostatečný gelologický průzkum podloží pod dálníčním úsekem D1.
Současný generální ředitel ŘDS v rozhovoru pro ČT24 řekne, že se prostě musí navýšit rozpočet pro kvalitnější a tedy další průzkum. Další obrovská investice z peněz daňových poplatníků. Bezedná díra na peníze.
Nikdo z řidičů. kteří jezdí po tomto úseku dálnice neví a ani dlouho nebude vědět, kdy se stane ten zázrak a pojede po dálnici, která má standardní evropské parametry.
Není pochyb, že dé jednička je ostudou dopravní infrastruktury v Čechách a na Moravě. Počet nehod a s tím spojených lidských tragédií je silným argumentem pro modernizaci. Ovšem za předpokladu, že stavba bude logisticky, technicky a finančně patřičně zajištěna.
Futuristické noční záběry prací jsou efektní, ale jen potud, pokud chceme věřit, že pod pohrůžkou smluvních sankcí nesledujeme jen snímky týdny staré.
Realizátor a investor totiž v počátku stavebních prací začali spolu bojovat a dokonce to vypadá na zdražení harmonogramu.
Reklamní kampaň na veřejnoprávní televizi stála jistě další balík peněz, občan co se těší na klidné přesuny na východ republiky jen zapláče. Jde pouze o boj o další miliony navíc.
Jak typické pro Českou republiku. Budoucí ministr dopravy Zdeněk Žák dokonce prohlásil, že se staví jen kvůli vyčerpání evropských dotací. Dodal, že dopravní situace se stejně nezlepší do doby než bude vybudována paralelní dálnice z východních Čech na Moravu.
Občan se jen diví, zíra, zlobí, ale stejně nic nenadělá. Ekonomické zájmy jsou nade vše.
Je to takové neuchopitelné panoptikum ta naše země Česká. Místo služby lidem se stávají občané rukojmími něčeho nad čím zůstává rozum stát.
Doufám, že až z té díry jedna vjedu opět na D1 nebudu mít fousy až na zem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Maršík | čtvrtek 18.7.2013 23:17 | karma článku: 12,87 | přečteno: 341x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40