Malá košila pana Uhrina ml.

Dušan Uhrin ml. podepsal kontrakt v Plzni. Z orientální Gruzie :-) se po delší době vrací do vlasti.

Foto: Sport.cz

Pozice ambiciózního trenéra, který se upsal současnému špičkovému klubu z Čech, bude velmi složitá. Nejen on,ale každý kdo nastupuje po Vrbovi do trenérského křesla Viktorie Plzeň bude muset ustát srovnání s koučem, který ukázal, že i v České republice se dá "dělat" kvalitní fotbal.
Výsledky Dušana Uhrina ml. v Gruzii :-) můžeme hodnotit jen těžko, jeho bývalý klub měl pod jeho vedením dobré výsledky, ale... Doma není nikdo prorokem. Odvaha se cení. Bude velmi záležet zda Uhrin nebude chtít "převychovat" hvězdy plzeňského týmu.
Složité to bude mít nový trenér i s fanoušky, jejich nesmrtelný hrdina Pavel Vrba nebude zapomenut a novic ve Štruncových sadech musí dělat dál výsledky v lize i případně v evropských pohárech. Jiná cesta neexistuje.
Při dnešním mediálním představení Dušana Uhrina ml. si symbolicky oblékl přiléhavou košili. Snad mu nebude plzeňská mise těsná. Majitelé a sportovní vedení nechce trenéra, který bude kumulovat menší finanční zisky. S takovým se šéfové rychle rozloučí.
Plzeň jistě vybrala z obsáhlého seznamu toho, který se jevil jako ten nejvhodnější. Z Tbilisi se Uhrin posune do špičkového českého klubu. Přejme si aby nerozbíjel práci svého předchůdce, ale aby na ni navázal ku prospěchu celého českého fotbalu.
Při úspěchu své mise si pokračovatel trenérské práce rodiny Uhrinů "udělá" jméno i pro budoucí destinace.
Nebude-li jeho systém přínosem v Plzni, dostane šanci další kandidát, který bude mít stejně těžkou pozici, nahradit současného nejprogresivnějšího trenéra u nás.

Autor: Pavel Maršík | úterý 17.12.2013 23:56 | karma článku: 5,62 | přečteno: 628x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40