Kosmický fotbal v Pze

Já to viděl jako nutné zlo od UEFA na začátek nové sezóny. Taškařinu pro sponzory, partnery evropské asociace a trénink účastníků. Kdepak ve Vršovicích se hrál vesmírný fotbal.

Oslava fotbalu v Pze!FB FCB

Když experimentátor v křesle předsedy tehdejšího ČMFS Ivan Hašek vyprosil jako místo konání zápasu Superpoháru Prahu netušil kolik se od té doby změní věci nejen v Čechách.
Bývalý šéf svazu utekl do bohatého klubu, zanechal všechny, kteří mu věřili na holičkách a poskytl pole působnosti všem kmotrům českého fotbalu, kteří dnes vesele řádí.
Nicméně nasmlouvání finále Superpoháru 2013 v Edenu byl dobrý nápad. Komické domovské mužstvo dokonce zásluhou jednoho zápasu získalo nový travnatý povrch.
Pravidla UEFA jsou velmi přísná a tak se na jeden večer Eden aréna přebudovala jako metro při natáčení amerického filmu.
Pozitiva však výrazně vítězí. Prahu navštívilo více jak deset tisích fanoušku z Anglie, Německa a dalších zemí
Hospody, hotely a další místa hlavního města z tohoto svátku evropské kopané profitovaly.
Obě mužstva, tedy londýnská Chelsea a mnichovký Bayern pojala zápas velmi prestižně a tak to bylo vidět od jejich příletu až po poslední minuty pobytu v Praze.
Osobnosti na trenérských lavičkách, hvězdy světového významu v dresech obou týmů. Ti všichni od příchodu na hrací plochu do posledního pokutového kopu předváděli skvělému publiku "kosmický fotbal."
Ročně se odehrají na evropských hřištích statisíce zápasů, na různých úrovních. Patnáct let se Superpohár odehrával v Monaku. Poprvé po dlouhé době přišla na řadu metropole České republiky. A právě letošní duel vstoupí do historie.
Dle přímých aktérů, osobností, diváků na stadionu i u televizních obrazovek, odborné veřejnosti se hrál jeden  nejkvalitnějších zápasů evropských soutěží poslední dekády.
Chtěl jsem původně glorifikovat pouze samotný sportovní svátek na území naší republiky, ale nemůžu při tom opomenout fantastický výkon českého brankáře v barvách Chelsea Petra Čecha. Prostě česká hvězda Čech v Čechách vyšperkoval kosmický sportovní večer.
V kontextu všech superlativů je zcela vedlejší kdo zvedl vítěznou trofej nad hlavu. Vítězem byl fotbal, sport a jeho propagace v Praze a prostřednictvím přenosu i v dalšách 115 zemích světa.
Pro statistiku uvádím, že v penaltovém rozstřelu zvítězil FC Bayern Mnichov 5:4 a radoval se z cenné trofeje.
Byl to zážitek roku 2013, věřím, že se dívalo mnoho mladých příznivců a hráčů z celé republiky. Mohli se přesvědčit, že fotbal je krásný a to v podání těch nejlepších.
Cílem blogu bylo pochválit všechny, kteří přispěli k této oslavě sportu. Tak to upřímně činím, díky každému od funkcionářů FAČRu až po posledního natěrače na modro.
PS: Míro to byl fíčák, skoro jako když se Tagerovi Woodsovi podařil rekordní odpal.

Autor: Pavel Maršík | neděle 1.9.2013 22:24 | karma článku: 8,72 | přečteno: 579x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40