Hledejme "Ný Batterí"

Dovolil jsem si použít název skladby islandské nadpozemské hudební skupiny Sigur Rós. Pojďme hledat baterii pro pozitivní energii. Možné je, že když najdeme růži bude to vítězství.

Vítězství je i darovat krásuDatabáze Google

Byl jsem dnes svědkem zvláštního úkazu, po návratu z fyzicky náročného pracovního procesu jsem si automaticky pustil televizi a v závěru zpravodajského pořadu se objevil mimořádný vstup o mimořádném umělci Františkovi Drtikolovi.
Bylo to takové zvláštní, prostě se mi najednou rozsvítilo. Ten příspěvek o fotografovi a mystikovi mě neuvěřitelně oslovil. Doslova jsem objevil zapomenutého umělce, který své duševní přednosti dával jiným.
Vůbec mi nepřísluší dělat hodnotitele jeho životního díla. Budu mluvit pouze o svých pocitech. Ihned jsem prostřednictvím Youtube dokončil seznamování a díval se na dokument Mystická cesta.

Umocněno přednesem Borise Rössnera, skvěle vybrané úryvky z díla Fráni Drtikola. Zmapování duševně bohatého života tohoto nedoceněnného fotografa a malíře. Mé poznání lidské krásy se rozšířilo.
Někdy musíte ventilovat negativní či pesimistické myšlenky, aby jste se občas setkali s opačným pólem.
Proč stále máme pocit, že nejdůležitější je sledovat oficiální události současnosti. Psát o nich, diskutovat a hlenit si tím svou mysl.
Ozáření nekončilo, napadlo mne, co si pustit něco pěkného po těch moudrých slovech Františka Drtikola.
Vzpomínka mi uvízla na zesnulé Zuzaně Navarové. Píseň, Naruby která je doprovozena klipem z filmu Ashes and Snow byl dalším darem. Snímek je možno vidět v sekvencích. Popel a sníh je obrazem člověka a přírody
Popel a sníh.

Když jsem ani tímto klipem neměl chuť ukončit kouzelný večer, vzpomněl jsem si na Vítězství růže. Když mi bylo vyprávěno z osobní zkušenosti o Islandu, nevěřil jsem, že tam může vznikat taková hudební krása. Ona tam opravdu vzniká, od Sigur Rós.
Právě u nich vyvrcholila ta pozitivní myšlenková koláž. Konečně mi došlo co vlastně dlouho hledám, Novou baterii. Tu, která nás nabije pozitivní energií.
Tady je návod: Hledejme 

Autor: Pavel Maršík | středa 4.9.2013 1:58 | karma článku: 5,96 | přečteno: 323x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40