Hledač pokladů Jan Fischer našel zlatou žílu

Jan Fischer (62 let) designovaný ministr financí v budoucí vládě Jiřího Rusnoka je oddlužen. Potud je to křišťálově čistý příběh.

Kouzelný HonzaDatabáze Google

Neúspěšný prezidentský kandidát, předseda úřednické vlády, víceprezident Evropské banky pro obnovu a rozvoj. To jsou minulé destinace kandidáta a ministra financí v Rusnokově vládě.
Faktem je také jeho členství v Komunistické straně Československa. Důvodem byl kariérní postup.
Velmi barvitý životopis Jana Fischera bude jistě pokračovat. Jeho zázrakem rychlé uhrazení  pohledávek za prezidentskou kampaň je hitem všech médií a sociálních sítí.
Opravdu se mu podařil husarský kousek. Když mu byl nabídnut post ministra financí, právě dárci vypisovali platební příkaz k převodu peněz na "transparentní účet" neúspěšného kandidáta na prezidenta.
Zástupci Nevládní organizace Transparency International ústy svých zástupců jasně doložili podivné postupy při uhrazení dluhů. Odborná veřejnost nevěří vlastním očím. Jan Fischer, místopředseda vlády a dokonce ministr financí? Právě ten, který neumí přijmout pozvání veřejnoprávní stanice ČT 24 a vysvětlit nejasnosti ze své minulé politické kariéry.
Pokud bude jmenován je jisté, že bude přítěží pro akceptaci nového kabinetu.
Můžeme celou situaci odlehčit a věřit, že když umí Fischer zázračně získat peníze na své dluhy, může zázračně oddlužit i stát.
Jeho jmenování bude naopak dobrou zprávou pro všechny jeho dárce z podnikatelského prostředí. Pro uhelné lobby.
Pro občana je to zpráva špatná. Do křesla zásadního resortu zasedne neplatič, mystifikátor a pro mnohé velmi nevěrohodná postava české politiky.

Autor: Pavel Maršík | úterý 9.7.2013 23:00 | karma článku: 27,53 | přečteno: 854x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40