Fotbal v Čechách na úplném dně

Psal jsem "Český fotbal je žumpa". Dnes přidávám, Fotbal v Čechách na úplném dně. Skandál napříč soutěžemi začíná mít první známá jména. Pokud se obvinění potvrdí je jisté, že mafie v kopané není doménou Singapuru a Itálie, ale i České republiky.

Jsem pro, aby se český fotbal stal DisneylandemArchív: PaMa

Desítky zadržených hráčů, funkcionářů, kteří museli otvírat své domovy od čtvrté ráno. Roudnice nad Labem je úvodní jmenovaný klub. Jistě se brzy dozvíme jména dalších konkrétních korupčníků. Možné je jméno Bohemians Praha, možné je cokoliv.
Hrůzostrašné je vůbec, že policie řeší korupci ve fotbalovém světě. Vždyť bylo základním principem to, že sport kultivuje. Bohužel vrcholový sport pouze korumpuje a deformuje.
Česká společnost je na rozhraní, pokud si vybere cestu minulosti nebude žádným problémem korupčníky akceptovat a dokonce je i přijímat.
Druhá cesta je složitější, těžší a možná i nerealizovatelná. Pokusit se odoperovat vředy českého fotbalu. Bude to bolestné, dlouhé, ale pravděpodobně účinné sérum.
Sázení na vlastní prohry, remízy či vítězství. Šizení svého výkonu jen proto, že bude "vata" je nemorální a ubohé. Stejně nízké je, že hlavou celé současné situace je vedení Fotbalové asociace České republiky.
Samozvaný jedinečný člen Výkonného výboru svazu Miroslav Pelta je jednou z hlav chobotnice. On se nebojí protože má podporu dalších hlav mafie. Jenže žádný strom neroste do nebe. Ani lípa, která symbolizuje českou státnost.
Dnes je český fotbal na dně. Odpudil řadu slušných příznivců. Návrat věrohodnosti bude velmi spožitý a bude trvat dlouho.
Orgány činné v trestním řízení budou posuzovat jednotlivé případy. Nicméně "sbalit" desítky sportovců v souvislosti s ovlivňováním sportovních výsledků je velmi, ale velmi špatnou zprávu pro veřejnost.
Je smutným faktem, že místo kultivace společnosti prostřednictvím sportu toto prostředí funguje zcela opačně.

Autor: Pavel Maršík | čtvrtek 12.9.2013 0:03 | karma článku: 14,11 | přečteno: 578x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40