Diskuse o sportu jsou in

Celý kalendářní rok se na světě koná tisíce sportovních zápasů, podniků, událostí. V každém místě zeměkoule je milióny lidí komentují, hodnotí, chválí či kritizuje. Sport je filtr, uvolňující sérum od stresů, únavy a špatné nálady. Pokud se tomu Vašemu favoritovi daří je o dobrou náladu postaráno.

Ilustrační snímek

Jaký rozdíl mezi tímto diskusním fórem a tím co vyvolávají v lidech události politického života. Příkladem budiž  srovnání událostí posledních dnů.
Na jedné straně zákrok sparťanského střelce Kweukeho na boleslavského Dosoudila, který postaví postiženého do role diváka na dlouhou dobu. Výsledky a herní projev českých hokejových reprezentantů na letošním MS.
Na té druhé další faux pas prezidenta Zemana či zcela hororový příběh unesených dívek v USA.
Ano, kamerunský útočník v barvách Sparty zranil a vyřadil svého kolegu ze sportovního života zbytečným a hrubým zákrokem. Nicméně jsem přesvědčen, že nebyl jeho zákrok veden úmyslem zranit soupeře. Televizní záběry ukázali jak umí být sport "nebezpečný". Češi ve Švédsku hrají, jak já rád říkávám "čočku". No dobře, ale stále je to jen sport a diskuse v hospodách, kancelářích, zastávkách, dopravních prostředcích atd. jistě nejsou moc kladné.
Sport přináší emoce na hřišti, ale i v kuloárech. Má to ovšem zcela očistný účinek.
V případech z té druhé strany je to jiné. Nový prezident své role nezvládá a jeho vystupování devalvuje jeho pozici již v prvních měsících funkčního období. Bohužel.
Hrůzný příběh Američanek "v zajetí" deviantů a zvrhlíků ukazuje co je člověk moudrý-rozumný (Homo Sapiens) schopen konat.
Pionta zní.
Lidová zábava - sport vyvolává negativní či pozitivní emoce, ale ve valné většině případů je čističem od kalu organismu. Politika a zvířecí pudy lidí naopak organismus zcela zaneřádí a čištění trvá někdy hodně dlouho.

Autor: Pavel Maršík | pátek 10.5.2013 21:51 | karma článku: 5,07 | přečteno: 201x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40