Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Asi chybí v naší společnosti jakýsi kodex, který by určoval, kdo je to ten správný pravičák či levičák. Je správným pravičákem člověk, který chodí do zaměstnání za menší čí větší plat, či mzdu, podle své vykonávané práce? Člověk, který žije v nájemním bytě a jeho majetkem je jenom vybavení bytu, auto před domem, případně víkendové stavení? Případně má svůj majetek (dům, auto) zatížen dluhem, takže do splacení mu nic nepatří? Svůj postoj k pravici vyjadřuje nadáváním na levici a proklínáním komunistů? Žije s příjmů, které mu stačí na jeho život a za to, že to má tak nadává na vlády obojího druhu, že pravice musí vládnout tak jak vládne, protože to zavinila předchozí vláda levice? Napište mi sem, co jste vlastně v r. 1989 čekal? Já jsem čekal to, čeho jsem se dočkal. Nepřekvapuje mne to, ba naopak. Čekal jsem to i horší. Spíš se podivuji nad spokojeností občanů, když vidím jak to kolem vře. A to tam mají ten kapitalismus stále. U sebe nenacházím důvod k rebelii proti jakékoliv vládě. Z důvodů mého přesvědčení, že staré pořádky se nemohou vrátit. Takže bychom to uzavřeli tím, že se má značná většina občanů dobře a je spokojená. Nebo je to tak jak píší tady:

 http://abundancia.webnode.cz/casopis-4/kruty-experiment-s-cechy/

0 0
možnosti
PP

Při tom, jací lidé dnes v politice působí, je zcela jedno, kdo tu bude vládnout, protože na konci tunelu bude vždy tma. Ať už je to "pravicový" Kalousek nebo "levicový" Sobotka či výsostně "demokratická" Němcová (která chce naplácat policii a státním zástupcům), výsledek je za posleních 12 let naprosto stejný - zvyšování daní, nefungující a zkorumpovaná státní správa, téměř nejvyšší míra korupce v EU a bezbřehé rozkrádání státního majetku a státních peněz. V tom si mohou Sobotka s Kalouskem a dalšími jen notovat.

Jen bych nepřeceňoval průzkumy, většinou za moc nestály a volby většinou měly jiný výsledek.

2 0
možnosti
AB

Pravice zklamala důvěru a levice hyenisticky chrochtá. Problém je v tom dnes rozeznat, kdo je vlastně kdo. Nechce se mi ale věřit, že bychom byli národem zas až úplných tupců, kteří si přejí nechat zase znárodnit i vlastní trenýrky!

5 0
možnosti
JH

Češi jsou DAV a jako dav myslí! Odvykli si za 40 let myslet samostatně vlastní hlavou, naučili se poslouchat vůdčího řvouna .... Dnes dělají totéž, mají-li symbol blahobytu na Hradě, který jim populisticky maluje bohatou budoucnost, začnou mu freneticky tleskat a protiargumentům brutálně vyhrožovat. Opět se semkli v anonymní dav. Argument, že mladí vyrůstali svobodně je sice pravdivý, ale bezpředmětný. Zvyky se mladí učí v rodině, naučili se obdivovat "velkého vůdce" a nepřemýšlet o tom, je-li pravda, co říká. Ano, lidé jsou utrápení ekonomickou situací, dává-li jim kdokoliv naději, že se obratem všechno změní, jdou za ním a smetou všechny a všechno, co jim překáží. Ostatně - v Čechách se neděje nic neobvyklého, podívejme se na  rok 1989 - ve víře že v Čechách se bude žít stejně bohatě jako v Německu ( Komárkova marka za 2,50 Kč) hřímali na náměstích proti všemu co jejich vidině stálo v cestě.  Je krize nejen u nás, ale v celé Evropě, ale lidé chtějí věřit tomu, že jakmile se chopí vlády kdokoliv jiný než nenáviděná ODS a Kalousek, bude zázrakem dobře a problémy zmizí. NEZMIZÍ a za pár let, až se DAV přesvědčí, že se nic moc nezměnilo, jen se zvýšil deficit a už nemáme ani na splácení úroků a jsme na Řecké cestě, budou volat k vedení další politiky, co jim ZNOVU SLÍBÍ BOHATÉ ZÍTŘKY. 8-o

2 0
možnosti
DP

D85a11d35a83k 76P95e38t95r

24. 6. 2013 6:17

Velmi hloupé. Proč si raději tiše pošeptat. Kam jste to pravice, kam jste to dopracovala.

Je to úsměvné nebo k pláči, když doslova denně si počtete o .............  Raději neuvádět, ale jsou to desítky miliard které doslova mizí k někomu.

3 4
možnosti
MS

Ta předposlední věta článku to snad naznačuje dost jasně.

0 0
možnosti

Hysterie lidí jako vy je dobrým signálem. R^

6 10
možnosti
PK

Já bych to neviděl jako hysterii, ale jako smutné a ironické konstatování věcí budoucích.

11 1
možnosti
JV

Jsem spokojený. Toho, co příjde, se řadový občan nemusí bát. Mít strach můžou jen darebáci. Pravicové vlády nás od roku 2006 zadlužily skoro o 900 miliard, dalších 400 miliard z EU se jim podařilo zdefraudovat. Totálně zničili sociální zákony a poslali na mnoho lidí bídu. DONEZ musel řešit Ústavní soud. Zavedli poplatky u lékařů a v nemocnicích, jinde, například v Německu tyto poplakty k 1.1.2013 zrušili.

Totalitní šílené Švýcarsko má povinnost chodit k volbám.

Bolševici němečtí mají propracované sociální zabezpečení, za které se dá žít. Rudé Rakousko má povinné odvody do svazu zaměstnanců a povinnou účast v nich.

Komunistický Lucemburský kníže rozhodl spolu s vládou, že budou mít nejvyšší minimální mzdu v Eropě a podobně se zachovalo i zbolševizované Holandsko. Komunistické lucemburské a holandské firmy se rozhodly, že to i tak přežijí a budou konkurenceschopné.

 

Zatracená diktatura v Norsku stále drží vysoká cla, podporuje vnitřní trh, má obrovské daně a podnikají tam asi bývalí pracovníci KGB a Stb, protože pořád lžou, že je tam nejlepší podnikatelské prostředí na světě a jako sebevrazi vyplácejí nejvyšší mzdy. Ještě, že žiju v demokratickém Česku.

10 8
možnosti
JH

Proč jste se nevystěhoval do Norska, Švýcarska, Německa, Rakouska, Lucemburska .... kamkoliv, když všude je lépe než doma?

2 0
možnosti
MN

zkuste nebyt pesimista ... horsi to uz nebude ... ostatne svetylko na konci tunelu nezhasl Sobotka  ale rekl to Kalousek .. vsechno jste si prozrali a lip uz bylo.....snad ten usmev nam muze zustat...;-D a jste velkej tak snad neverite na certy...

5 2
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Nejdůležitější v mém životě je moje rodina a svoboda. Motto: Píši svobodně, čtěte svobodně!