Co již nepotřebuji, a co ano

Rok do padesátin se s Vámi podělím o seznam, věcí movitých i nemovitých, lidí, zkušeností, duševních i fyzických zážitků. které ke svému životu opravdu nepotřebuji. A naopak, bez kterých je můj život poněkud ochuzen. Seznam je sestaven na základě životních zkušeností a postojů. Čtenáři s ním nemusí souhlasit,ale věřím, že někteří s ním budou souznít.

I Frankfurt miluji...PaMa

Ke svému životu nepotřebuji:
Automobil těchto značek - Alfa Romeo, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Chevrolet, Ferrari, Lamborghin, Land Rover, Lincoln, Lotus,  Tatra.
Značkové oblečení, hodinky, čelenky, brýle, pásky. Zlato, bicykl vyhlášených značek, kabelové a jiné satelitní TV provozovatele, rozhlasové stanice komerčního zaměření, reklamní tiskoviny bez vyjímky, nákupní centra Tesco, Kaufland, Billa, Bulvární plátky Aha!, Šíp, Blesk, Právo, Haló noviny, TV stanice Barrandov, Smíchov, Prima Love, Nova, MTV Czech.
Dům na hypotéku, auto na leasing, dovolenou na půjčku, dívku na inzerát, diskrétní milenku, busy ČSAD, vlaky ČD, D1, rezidenční zóny v Pze, pivo teplé, bez pěny a v PET lahvích, fotovoltaické elektrárny v české krajině, necitlivé satelitní zástavby kdekoliv. Hudební kalkul, Davidy, Lišky...
Nemám rád Bavory do hranic Mnichova, Moskvu, Černobyl.
Politické turisty, levicové politiky, KOMUNISTY kdykoliv narozené i působící ve veřejném životě, členy STB, Lidové milice, kariéristy, oportunisty, fašisty, demagogy, šovinysty, hlupáky, "rychlokvašky lidské," novináře co pracují jen na politické zadání, herce co zapomněli na svou minulost, bezohledné řidiče, anonymní hulváty v médiích, sociálních sítích, dopující sportovce, "kamarády" z prospěchu, mlékovou polévku, koprovou omáčku.
A co potřebuji jako kyslík:
Automobil Citroen C5, oblečení ve kterém se dobře cítím, texasky, ruce bez hodinek, šátek, dioptrické brýle, pásek co má dostatek děr, prsteny, snubní, orientální, Radio Beat, Wave, Vltava, Tiskoviny Respekt, Rock & Pop, Lidl, Seznam.cz, Facebook, TV stanice ČT Sport, ČT 2, ARD, ZDF, Arte, Phoenix.
Byt kde se cítím "doma," auto, které má "duši," dovolenou v místech, které dávají sílu, manželku, kterou miluji, busy Student Agency, dálnice mimo ČR, parkování za logický poplatek, pivo U Františka, architekturu co má "hlavu a patu." Hudební kvalitu. Naštěstí je jí přehršel, Mišík, Dragoun, Umakart, Dežo Ursíny, Collegium Musicum, Václav Neckář, Bob Dylan, ELO, Veteráni studené války, je toho opravdu hodně...
Miluju Slováky, Skoty, Lotyše, Slovince, Prahu, Karlín, Ljepaju, Glasgow, Berlín, Frankfurt, Zvolen, Banskou Bystricu, Bratislavu...
Politiky s jasným názorem, evropské politiky, lidi co se nebojí vytvářet občanskou společnost, demokraty s velkým "D". Novináře, kteří jsou nezávislí. Herce co hrají protože dílu věří. Řidiče co umí předvídat a znají pravidla. Sportovce co znají pokoru a svým výkonem dělají radost lidem. Kamarády co pomůžou, když je třeba, kapra, bramborový salát, polévku od Báry.
Ještě miluji festival Pohoda, svobodu, demokracii, své nejbližší a lidi co mají vizi!

Autor: Pavel Maršík | středa 29.5.2013 21:55 | karma článku: 12,32 | přečteno: 526x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40