Česká fotbalová ostuda na pokračování

Xenofobie, hulvátství a dokonce i fašistické projevy v hledištích. Nejnovějším výstřelkem je dělbuch při pouťáku v Rakousku.

Ilustrační fotoDatabáze Google

Ta tlupa "bezmozků," která určitě není ekonomicky slabou skupinou. Řada z nich pravidelně cestuje se svým milovaným klubem na zahraniční zápasy. Dokonce i na letní soustředění. Rakousko a další evropské destinace? To pro tyto nebezpečné jednotlivce není problém.
Opít se, někdy aplikovat i jiné podpůrné prostředky.
Někde se porvat, někde vyvolat skandál v historickém centru, někdy stropit ostudu na letišti.
Ano, důvody tohoto sociálního jevu můžou mít kořeny daleko od stadionů. Kulturnost českých, moravských a polských fanoušků (přátelé baníkovců) je nulová. Spíše na stupnici v mínusu.
Hráči Sparty, Slavie, Plzně, Olomouce, Baníku a dalších místo toho, aby veřejně tyto projevy odsoudili, aby vedení těchto klubů dalo jasné NE tomuto nebezpečnému chování ve veřejném prostoru, tak borci jdou těmto primitivům poděkovat těsně po zápasech, manažeři často viní pořadatele, bezpečnostní služby nebo Policii ČR. O krocích svazu ani nemluvě. Zažil jsem jen jeden zastavený ligový zápas. Skončil proto, že se majitelé pražské Slavie báli o svůj život.
Mládež vzít dnes na pražské derby nebo jiný "atraktivní" duel je ohrožení mravní výchovy dětí. Sport je ve chvíli, kdy celým stadionem zní nepublikovatelné chorály nezajímá. Dětské uši a oči se soustředí na tento projev.
Neříkám, že je to problém jen České republiky.
Nicméně nerad bych nás zařazoval do tzv. balkánských zemí. Peněz se v Gambrinus lize točí dost, kdy už konečně dojde k vydání identifikačních karet pro diváky.
Na české fotbalové stadiony nechodí takové návštěvy, aby z toho měly pokladny kteréhokoliv klubu těžkou hlavu.

Pro očistu můžou udělat klíčový krok i majitelé vysílacích práv Česká televize, Prima, Nova. Proč při rasismu a jiných extrémních projevech v hledišti ihned nepřeruší přenos. Škody bych účtoval pořadatelskému klubu.
Prostě dokud nedojde na nože, nebo nedej bože na vážnou tragédii, budeme říkat, že to je u sousedů mnohem vážnější. To je alibismus. 
Vyžeňme tyto skupiny narušitelů navždy ze sportovišť. Je pět minut po 12.
Poznámka:
Nejsem příznivcem žádného klubu české fotbalové ligy, nečerpal jsem ze žádného bulváru.

Autor: Pavel Maršík | sobota 6.7.2013 16:59 | karma článku: 16,59 | přečteno: 790x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40