Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahoj Pavle,

podobná úvaha, jakou tu popisuješ, mi běžela hlavou, když jsem si tvé TOP články četl a viděl tu odezvu. Vůbec jsem tomu nechtěl věřit a přesně v tom momentu jsem podruhé vystřízlivěl.

Poprvé to bylo kdysi dávno v dřevních dobách internetu, kdy se dalo reagovat hlavně na elektronické verze novinových článků. V té době reagovali všichni anonymně. Sám jsem možnost diskusí na internetu vítal s obrovským nadšením, ale když jsem po pár týdnech viděl, že se to všechno stále dokola vrací k nekončícím vulgaritám a zupáctví, diskuse jsem zklamán opustil.

Jistou víru ve mně znovu vzbudilo zavedení adresného komentování, tedy zrušení anonymity. To si myslím kulturu komunikace hodně pozvedlo.

Nicméně tam ta negativní "stopa" zůstala a to právě v tom, co jsi sám napsal. Už se nenadává sprostě, ale kliká se o sto šest pod každou stížnost, negaci, průšvih, krvák, aféru,....... Rveme to do sebe jak feťáci svý stále se zvětšující dávky.

Média (a patří do nich i všichni blogující) samozřejmě této závislosti rádi vyjdou vstříc. Píšou a vysílají to, co si "dav žádá", pod co se každý rád podepíše. Nejlépe bez jakéhokoliv přemýšlení, bez souvislostí. Profesionání média z toho mají větší čtenost (sledovanost), kterou předhazují inzerentům jako zdroj síly jejich reklamního prostoru. Amaterský bloger si tím možná hladí ego a všichni tak nějak pomaličku, ale s železnou pravidelností každodenní dávky, debilníme. A tak jsem vystřízlivěl podruhé. Na otevřené internetové scéně se člověk moc konstruktivní diskuse nedočká. Článek, který má nějakou myšlenku, zůstává v lepším případě někde v průměru zájmu. Každá negace pak sbírá vavříny na pomyslném čele pelotonu. O to větší obdiv těm, kteří populismu nepodlehnou, a i přes negativní reakce nebo nezájem mas, jdou se svou kůží na trh a snaží se psát blogy o něčem. Budu se těšit na výsledek tvého "letního experimentu". Jeho "pozitivní karmu" bych si tipnul tak na 7,2. Když bude pršet Pozdrav na západ Čech posílá Zdeněk Okleštěk :O>)

1 0
možnosti
Foto

Když budou zajímavé a vtipné, tak je budu číst rád. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Nejdůležitější v mém životě je moje rodina a svoboda. Motto: Píši svobodně, čtěte svobodně!