Bezhraniční neúcta k voliči

Dnešní výsledek hlasování o důvěře či nedůvěře vlády J. Rusnoka je potvrzením chaosu mezi současnou politickou garniturou a bezbřehá neúcta k voličům.

Falešný i úsměvDatabáze Google

Jen další jména do seznamu prodaných poslanců. Jen další důkaz nízké politické stability politických stran. Sledovat v přímém přenosu průběh schůze PSČR v horkých letních dnech je nebezpečné a současně velmi frustrující.
Nebezpečné z pohledu možných zdravotních potíží a frustrující z pohledu dalšího vývoje v České republice.
Poslanci ODS Úlehla a Florián jen potvrdili, že žádná politická dohoda nemá pražádnou váhu. Svým podrazem jen deklarovali jak nestabilní je kdysi nejsilnější "pravicová" strana v této republice.
Když to slyšela nejméně věrohodná politička vládní koalice K. Peake ihned opustila potápějící loď. Potvrdila svou tragickou pozici v české politice. Klidně při svém rozhodnutí zapomněla, že má za zády svou posádku.
Rusnokovi nepomohlo ani 93 hlasů pro důvěru. 100 proti stačilo k vyslovení nedůvěry. Výsledek nijak překvapující, velikou prohrou celé současné politické garnitury je průběh rozpravy, jednání před hlasováním a nakonec kotrmelce v závěru.
Jediné možné vysvětlení šokujících prohlášení zmíněných poslanců je snad pouze případná nefunkčnost klimatizace v budově Poslanecké sněmovny. Logičtější vysvětlení je ale absolutní neúcta k voličům. Myšlenky na své ego a prospěch opět jasně zvítězily.
Nyní nás čekají týdny vládnutí kabinetu bez důvěry s požehnáním prezidenta-samovládce. Členové vlády budou připravovat v koordinaci se Zemanem půdu pro levicovou éru v ČR.
Deklarovaná jednota zraněné pravice (vlastní nešikovností) dostala závěrečný knokaut. Je to velmi smutný pohled kam se česká politická scéna dopracovala. Klišé o absolutní nedůvěře občanů v politiku je tvrdou realitou. Jedinou šancí na restart je odchod všech současných aktivních politiků do civilních profesí a nástup nové krve.
Možná je radostné, že komentujeme pluralitní politické období, ale současně píšeme o nejhlubším marastu politické kultury na území Čech, Moravy a Slezska od roku 1989.

Autor: Pavel Maršík | středa 7.8.2013 23:22 | karma článku: 15,16 | přečteno: 919x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40