Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wendolene

5. 7. 2008 9:00
Opravte me,jestli se mylim, ale

pripada mi to cele jako velka vymluva toho, ze v praci spite s kolegy , a tak to shazujete na nejaky blud o tezkem udelu karieristky v muzskem svete.

0 0
možnosti
J

Jack777

1. 7. 2008 10:30
***

Tak to já si naopak myslím, že ženy to mají v evropě a v dnešní době jednodušší než my muži. Já jsem se za svůj život s žádnou diskriminací nesetkal. Spíš naopak. A i hloupá a neschopná žena se může realizovat tím, že se vdá a chlap se o ní prostě postará. Na ženu se v takovém případě společnost nebude dívat skrz prsty. Kdyby to tak chtěl ale udělat chlap, tak nevím jak by pochodil. Chlapi se prostě musí snažit, jiná cesta pro nás není. Myslím, že disriminace se v dnešní době již moc nekoná. To se spíš stalo mě, když jsem se jako 23 letej hlásil do nějakýho úřadu, kde mi nějaká bába řekla něco v tom smyslu, že je to místo spíše pro ženy. Vy ženy to máte z mého pohledu v dnešní době mnohem jednodušší.

0 0
možnosti
JH

Hloupa husa

2. 7. 2008 1:36
Re: ***

"hloupá a neschopná žena se může realizovat tím, že se vdá a chlap se o ní prostě postará"

Dneska? V době 66% rozvodovosti? Touž  musí být hodně schopná a hodně chytrá ženská, nejlépe bez vlastního ega, aby na tuto kartu vsadila :-/

Stereotypy (podle mě) vládnou ve splečnosti pořád. Chlapi ať koukají "něco někam dotáhnout" a ženský ať se vdávaj a roděj. To je jedno, k čemu mají talent. :-/

0 0
možnosti
Y

yanita1

1. 7. 2008 1:23
Milá Mono,

nevím tedy jakou pozici zastáváte, ale také se mi Vaše poznatky moc nezamlouvají. Já pracuji v zahraničí, drtivou většinu času v mužském kolektivu a nemohu si stěžovat. Samozřejmě, ta práce není nikterak významná, ale.. moji kolegové jsou ve většině případů moji kamarádi. Přiznám se, že i já občas malinko využiji toho, že jsem "slabá a křehká" žena, ale tím to pro mě končí. Spíše z vás asi mluví nějaká zkušenost? Mějte se hezky. Jana K.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

30. 6. 2008 19:10
nesouhlas

Je zajímavý, že tak mladá holka jako Vy (můžu-li), má takový zkušenosti.

Já jsem asi o něco starší, ale moje profesní zkušenost je naprosto naprosto jiná. Podle mne je to o přístupu. V okamžiku kdy o své práci, kolektivu spolupracovníků i vztahu nadřízený-podřízený začnete uvažovat v intencích žena-muž Vy, potom to tak začne vnímat a rozdělovat i okolí.

Často jsem byla v kolektivech, kde jsem byla jediná "holka" ... ale že by to mělo na cokoli vliv, to jsem nezpozorovala ani malounko... Pokud k nějakému sexuálnímu pnutí docházelo, obvykle to bylo na můj podnět. Nikdy mi nikdo nenabídl "kariéru přes postel", nikdy mne nikdo v povýšení nediskriminoval ... asi proto, že mám na čele napsáno, "tyhle hry nehraju"....

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

30. 6. 2008 19:07
:-)

ja myslim ze ve vetsine zamestnani je uplne jedno jestli jste zena nebo muz, zadna diskriminace se nekona, jak to naznacil duhastrecht... kazdy proste dela to co umi a to je jeho zakladni predpoklad uspesnosti... myslite ze kdyz jste zena ze tim padem nemuzete napsat dobrou knizku jako muz? co treba autorka harryho pottera? a mohl bych jmenovat stovky dalsich povolani kde nejde o pohlavi ale o schopnosti.... to jeslti muzi flirtuji nebo neflirtuji s kolegyni nevim to je proste prirozeny mezi opacnym pohlavi, nikdo si vetsinou nedovoli nic paklize citi ze pro to neni vhodna puda.... a neflirtuji jenom muzi casto flirtuje aktivne zena s muzem sama od sebe a nedela to ucelove jako ze si slibuje vetsi plat (kdyz flirtuje s kolegou na stejne urovni) nebo protoze by snim chtela mit sex (protoze ma manzela ktereho si vazi)

0 0
možnosti
Z

Zubr007

30. 6. 2008 16:09
Divné!

Neuspořádané, veskrze ženy neuvěřitelně schazujcí čtení. Apropó je ve vašem okolí nějaký muž s kterým jste nespala, nechcete s ním spát, nepřemýšlela jste o sexu s ním? :-)

0 0
možnosti
MH

mona m.

30. 6. 2008 17:02
Re: Divné!

Zeny nejsou dokonale a obcas proste neco neukociruji a cpou tam sve zenske chovani a to neni uplne ok... neshazuji, jen poukazuji... a pokud jde o ten sex, myslim ze muze za kazde nase rozhodnuti a vsechny zpusoby, jak ho resime jdou jen po povrchu - sex je pricina temer kazdeho konani a rozhodnuti a ano, myslim na nej stale - vy snad ne? Tak v tom pripade nejste normalni... :-)

0 0
možnosti
RB

RBE_CZI

30. 6. 2008 15:48
uff

priznam se, ze tak uplne nechapu co timto clankem chtel basnik rici....

ale ne, asi chapu, ale je to podle mne takove nahazeni myslenek bez ladu a skladu  - nejak mi chybi duvod, proc byl vlastne dany text napsan... a nemyslim si, ze je to proto, ze jsem muz....

ale jinak dobry a opet, jak uz je pro Vas charakteristicke, lehce provokativniR^:-)

0 0
možnosti
MH

mona m.

30. 6. 2008 17:08
Re: uff

Popravdě – také nechápu, proč jsem to napsala, někdy prostě člověk plácá a doufá, že se nad tím někdo (nebo on sám) zamyslí a přijde na něco hlubšího, takový brainstorming ;-D jinak děkuji za pochvalu a za to, že mě pravidelně čtete…  ;-)

0 0
možnosti
D

duhastrecht

30. 6. 2008 15:39
Takže jak jsem pochopil,

tvůj pracovní úspěch spočívá v tom, že jsi v kolektivu rozhoznožka:))).

Nic ve zlém, sorry, nedokázal jsem nevyužít nahrávku na smeč:))).

Jinak důvod vašeho postavení v práci je a) vy samy si mezi sebou závidíte jedna druhé a nepřejete si úspěch, začnete se vzájemně pomlouvat, nasazovat , intrikovat  i když jste třeba kamarádky b) sunete se do práce na kterou nemáte a pak fňukáte, že vás okolí "diskriminuje" - nediskriminuje, neschopný kolega v práci, který své postavení dosáhl pomocí intrik, pomluv, sexu anebo kvót popularitu mít nikdy nebude, ať již bude "dělnický kádr" jak pamatuji z 70. a 80.let, anebo si protekci zajistí jinak - důvodem je protekce lempla na místo na které dotyčný prostě nemá, na kterého ostatní musí zdarma dělat navíc, to nijak nesouvisí s tím, zda dotyčný je žena, černoch, cikán, nebo jiný uměle vytvořený "diskriminovaný". V tomhle jste nesebekritické, nedokážete si, milé ženy,  říci na tohle nemám a nebudu se tam ztrapňovat, na rozdíl od nás mužů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3534x
Facebook

Seznam rubrik