Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PCQ

15. 7. 2008 3:38
aby

se vam to povedlo za hrob musite vy nebo partner umrit brzo :-P

0 0
možnosti
V

Vikina

15. 7. 2008 2:41
Tak vida,

další článek tu už přece jen je. S otázkou v nadpisu si milá Moni nelámej hlavičku. U tebe je zcela jasné, že se Tě naprosto netýká - ty se určitě rozhodneš pro cool řešení, protože ti ještě dlouho nedojde, že jednou budeš mít šedesát. Celkem tě chápu, ony už pohádky moc neletí, resp, nahrazují je pohádky v Cosmopolitanu a podobných pačasopisech. Tam se ti dostanou fakt dobrý rady na 14 dní dopředu, ale horizont aspoň deseti let, to bych se upřímně divil.

0 0
možnosti
J

Jack777

14. 7. 2008 11:41
..

Moji rodiče jsou spolu od 16 let je jim 60 a děda s babičkou od 15 let a je jim 87 :-).

0 0
možnosti
RK

Radek0075

14. 7. 2008 11:54
Re: ..

To je hrůza. Žít takhle nemoderně. Žádný nevázaný sex, žádné násilí, žádné drogy. Takhle promarnit život:-P

0 0
možnosti
L

lesicatko

14. 7. 2008 11:11
Autorka nie je Jiřina Šiklová

Ale v podstate hlása jej myšlienky.Len v opačnom garde.Tam, kde Jiřina Šiklová ako feministka ale hlavne ako výborná sociologička vidí , že manželstvá na celý život budú zriedkavé práve pre turbulentnú dobu, kde je výhodné byť flexibilný vrátane vzťahov ale nie je tým nadšená práve pre vplyv na deti, ktoré potrebujú stabilitu vzťahov - tam autorka vidí nejakú infantilnú spoločnosť, ktorá hovorí dievčatám rozprávky.

Uprimne povedané, viac si cením pri obrovskej  erudícii a schopnosti prepovedať vývoj tú uprimnú obavu Jiřiny Šiklovej o vývoj detí v takýchto vzťahoch ako nadávanie na spoločnosť, že nepodáva realistický obraz o tom, ako funguje konkrétne tá vízia lásky až po hrob.Pripomína mi to hippies, ktorý hlásali ideály komunitnej rodiny, lebo tá klasická "sa prežila"

A skutočnosť ? V tej klasickej vychovávajú deti, lebo komunitná sa neujala.

Tak aby to podobne nebolo aj s tou láskou až po hrob, ktorá je podĺa autorky tak nerealistická.Iste je to ideál.

Kašleme na ideály ?

0 0
možnosti
RK

McCorner

14. 7. 2008 10:56
láska

To, že jsi ty nebo někdo z tvého okolí nikdy nepoznala "lásku až za hrob" ještě neznamená, že je to utopie.

Píšete o rozvodovosti a že se zvyšuje .... a co ty páry, které se nikdy nerozvedou a přesto jsou ve vztahu šťastní?

Ta rozvodovost souvisí s tím že v dnešní době je čím dál víc lidí, kteří chtějí všechno hned, aniž by je to stálo nějakou námahu (ta vaše zmínka o tom, že .... instituce "šťastného života plného lásky" ti připadá poněkud náročná).

0 0
možnosti
P

pasingr

14. 7. 2008 10:40
Vztah

by měl ideálně trvat tak dlouho, aby splnil svůj účel. Chcete-li se jen pobavit, tak stačí, aby vztah trval do té doby než Vás partner začne nudit.

Pokud chcete vychovat děti, bylo by vhodné kdyby vztah vydržel do jejich dospělosti. To co se dříve nazývalo láska až za hrob (např. u mých rodičů), tak byl vlastně zvyk. Byli na sebe zvyklí. :-)

0 0
možnosti
MH

mona m.

14. 7. 2008 10:46
Re: Vztah

Mate pravdu, ale kdyz podobne modely ukazujete malym holcickam s tim, ze TAKHLE to ma byt, jsou zmatene a citi se osizene, kdyz to tak potom neni... je jedno, ze je tem holcickam tricet - ta posluchacka pohadek v nich porad je... ach ta zpropadena spolecnost... :-(

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

14. 7. 2008 10:38
Mimochodem

člověk není přirozně monogamní, křešťanský model manželství je výsledek jakéhosi civilizačního vývoje.

Proto nelze očekávat, že taková manželství budou držet pohromadě sama od sebe, zvlášť poté, co křesťanská motivace pro udržení takového vztahu pro většinu z nás neexistuje.

Pokud tento model manželství zvolím, měl bych vědět, že pro udržení manželství je potřeba cosi dělat, přinejmenším potlačit přirozené nemonogamní pudy a použít cvilizační pozadí manželství, když se nemůžeme opřít o víru, měli bychom použít morálku.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

14. 7. 2008 10:18
Láska je vztah

není to jako chuť na špenát nebo na polívku. To jenom ze začátku, v době zamilovanosti. V té fázi je samozřejmě možné všechno, partneři se poznávají a jsou přitom zaslepeni záplavou hormonů.

Až tahle fáze přejde, pak teprve člověk pozná, jestli jde o lásku, vztah který touží udržovat celý život. Až tehdy je vhodné uvažovat o zakládání rodiny. To pak už není jen o lásce, ale o zodpovědnosti, když vám přestane chutnat polívka, tak si jí prostě přestanete dávat, polívku to nijak nemrzí, nemá city a nebude zklamaná.

Proto bych lidem, kteří berou názor autorky vážně, chtěl říct: počítejte s tím, že zamilovanost přejde, neděste se toho, co následuje, je to sice hodně jiné, ale rozhodně to stojí za to, pokud jste s tím pravým.

Pokud naopak chcete prožívat jen zamilovanost, protože je opravdu nádherná, nedělejte kroky, jako by měla zamilovanost trvat věčně. Nebude a kdo to ví, může se vyhnout opravdu hořkým zklamáním.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

14. 7. 2008 9:39
Děvče,

až z té puberty vyrosteš, uviídíš, jak se ti uleví.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

14. 7. 2008 9:57
Re: Děvče,

puberta je obdobi prechodu z divky na zenu to uz ma urcite za sebou ;-D

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

14. 7. 2008 9:36
Hm...Do kolika vztahů žena má za život

vstoupuit?

Co to je     vejít do   vztahu??

0 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3534x
Facebook

Seznam rubrik