Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

9. 7. 2008 17:05
Kde si, Granite?

Pojď to tady trochu osvěžit, ať si Mona užije trochu legrace, vždyť ty bláboly pod námi jsou na prášky.

0 0
možnosti
J

Jack777

9. 7. 2008 13:42
...

Možná je to jen neschopnost najít si toho koho opravdu chcete, anebo třeba nejste typ pro ty, které by jste chtěla a tak si vás najdou ti, které nechcete. :-)

Jinak příspěvek od Majklova_proxy je fakt. Věta "dvakrát do stejné řeky nevstoupíš" je myšlena jako konstatování, ne jako příkaz, že nemáme vstupovat do stejný řeky. Do stejné řeky nikdy nemůžete vstoupit, protože pokaždé je v ní jiná voda...

0 0
možnosti
-

-clovek-

9. 7. 2008 13:55
Re: ...

Mě se líbí, jak dalece se dá tato myšlenka vyložit a chápat. A není důležité se k tomu jakoli vyjadřovat. Přesto je i obecné chápání. Ať si najdu jakéhokoli chlapa, je "stejný". A to samé platí i pro výběr ženy. Přesto to neplatí přece v každém detailu. Ale na všech se vždy najde určitá podobnost. I ta řeka, která dávno odplavila své vody, ve kterých člověk stál, tak když se do ní postaví třeba po roce, tak také jsou určité podobnosti. Třeba zůstal stejný název řeky, ale voda je špinavější nebo čistější. Břehy zůstaly stejné, ale ryby jsou jiné atd. Proto vždy jde jen o podobnosti, ale na to autorka upozornila. :-):-):-)

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

9. 7. 2008 12:58
Podotek

Puvodni vyznam onoho "Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš" je jiny nez v jakem se pouziva, vychazi z Herakleitova (eh, klidne me opravte, uz je to davno) "panta rhei". Neni tedy imperativem (neopakuj chyby, nevybirej si stejne chlapy), ale konstatovanim, ze vse se meni (a voda reky, do niz vstupujete podruhe, uz je jina, nez poprve).

-

To jen tak na okraj

0 0
možnosti
-

-clovek-

9. 7. 2008 11:24
Pravda pravdoucí

Další myšlenková perla. Jen najít správnou odpověď proč to tak je. Přece každý dovede dobře poradit druhému, jen sobě ne. Dalo by se říci, že každý odpověď zná, přesto je realita jiná. Sám sobě neporadí. S toho vyplívá, že to řešení nezná, jen se domnívá, že každá jeho rada nebo názor je pravdivý. I já se zastavil až na 7 ženě a všechny byli stejné. Dokonce ta poslední, se kterou žiji byla nejhorší. Jak je možné, že po asi 8 letech je najednou ze všech nejlepší? Podobný problém měla i ona. X chlapů a všichni stejní, ani já jsem nebyl extra vyjímka. Dnes by mě nevyměnila ani za velblouda, hrady a zámky nebo podstavení první dámy. To samé platí i pro mě. A když si uvědomím, že i já uměl každému poradit jen ne sobě, tak jsem otočil situaci. Nikomu poradit neumím, jelikož každý má svou pravdu, ale sobě jsem poradit dokázel, stejně jako moje žena sobě. Tak proč by mě měla vyměnit nebo já jí? :-)

0 0
možnosti
KD

divilek

9. 7. 2008 11:42
Re: Pravda pravdoucí

Vyplívá se slina :-). Lepší je když ze situace vyplývá. A ženy byly stejné :-). Ale jinak lze souhlasit - zpětně se může zdát vše krásné :-).

0 0
možnosti

crocodileclip

9. 7. 2008 10:04
To je normální

Nebýt toho, nepoznáte tolik lidí;-D i když jsou v zásadě stejní, dokážou vás pokaždé okouzlit;-D

0 0
možnosti
ZN

eman1

9. 7. 2008 9:52
Na to aby člověk nelezl pořád do

stejné řeky musí změnit především sebe.

0 0
možnosti
ZN

eman1

9. 7. 2008 9:53
Re: Na to aby člověk nelezl pořád do

Hehe a doufat že to bude lepší ;-D

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

9. 7. 2008 9:49
cenzore

nemas smysl pro humor :-P

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

9. 7. 2008 9:49
Re: cenzore

(cenzorko)

0 0
možnosti
KH

klarisah

9. 7. 2008 9:38
Chapu.

Momentalne se modlim, abych doslova a do pismene do stejne reky znovu nevrkocila.

0 0
možnosti
ZN

eman1

9. 7. 2008 9:58
Re: Chapu.

Zas to necháváš na někom jiným

0 0
možnosti
KD

divilek

9. 7. 2008 9:37
To je asi bohužel celkem normální...

... ženy snadno zaujme nějaký hogo-fogo jen proto, že jsou naprogramovány k hledání tzv. "nejschopnějšího samečka" a muži zase snadno naletí na nějakou hodně dobře vypadající děvu. To je základ, drobné odchylky jsou osobní preference (zrzka, blonďák, uniforma, lékař, gymnastka a podobně). Jediné snad, co se s věkem vylepšuje, že člověk odhalí svoji chybu ve výběru partnera čím dál tím rychleji :-)...

0 0
možnosti