Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Napíšu vám jednu větu, kterou jsem zaslechl od jednoho z tzv. "uprchlíků",

"ČR není dostatečně ekonomicky vyspělá na to, abych zde o azyl požádal".

0 0
možnosti

Myslím. že to vidíte zbytečně černobíle. Prostě to, co sem z větší části proudí nejsou uprchlíci před válkou, ale uprchlíci před chudobou. Není důvod se jim divit, vysmívat, nebo jimi pohrdat. Kdybyste žila v takové zemi, jako je třeba Afghánistán a měla děti, nechtěla byste pro sebe i pro ně to nejlepší? A jakou mají perspektivu tam? Zoufalé zdravotnictví, zoufalé školství, minimální sociální jistoty. A téměř žádná naděje, že by to v nejbližších letech mělo být lepší.

A pak vám nějaká trhlá, Američany vydíraná státnice řekne "Pojďte k nám, my se svámi podělíme o vše, co jsme tu pro své děti po generace budovali. Postaráme se o vás, dostanete špičkovou lékařškou péči, dávky násobně vyšší, než si doma vyděláte těžkou prací, vašim dětem dáme zdarma vzdělání.."

Kdo by nešel? Chybu nehledejte v nich, chybu hledejte u nás. Přesněji řečeno ve vládnoucí unijní klice držené od krkem Amerikou.

3 1
možnosti

šla byc a hned, přiznávám, ale nevím jestli byc někde pak čekala s nataženou rukou ... nezazlívám jim, že utíkají, ale to jak se tu chovají ... mmt zrovna jeden z těch, o kterýc píšu vykřikoval, že doma měl velmi vysoký plat (myslím, že byl ředitel školy) ...

0 0
možnosti

Je to právě o tom, že o uprchlících jen čtete. Média nezajímá normální uprchlík, stejně jako je nezajímá Pepa Novák. Média píší o uprchlících, kteří jsou z nějakého důvodu zajímaví. A většinou, zajímavý=problematický.

U uprchlíků platí jednoduché, staré a přehlížené a obecně platné pro většinu skupin. 80 - 90 % lidí jsou slušní a v pohodě. 10 - 20 % jsou *#*(%ti, kteří kazí ostatním pověst.

0 9
možnosti

Ano, máte pravdu, jen čtu ... ale i já vím, že někde lidé, kteří potřebují pomoc jsou, jen si nejsem jistá, jestli to jsou ti co se dostanou do Evrpovy ... nějak mám ten pocit, že ti co pomoc opravdu potřebují, žijí na místech, kde válka je a pomoc tak jak jí nabízí Evropa se k nim nedostane ....

5 0
možnosti
Foto

Váš názor je v podstatě správný. Jenže, je vytvořen v podstatě na základě poněkud nepodařené propagandistické akce, na které se všichni zúčastnění snažili „vydělat“. Takže v tom by mělo být to hlavní poučení nutící k zamyšlení. Jinak řečeno, vina je na obou stranách. Negativní dopad celé akce je pak v tom, že ji možná odnesou všichni nevinní, kteří také existují.

5 0
možnosti

věřím, že je spousty těch, kteří pomoc potřebují, jen si myslím, že ti co šli do Evropy to nejsou, že jsou to, ti kteří nemají peníze na život natož pro nějaké převaděče ... myslím, že k nim pomoc, kterou nyní poskytuje Evropa nikdy nedoputuje ... což je smutné ...

5 0
možnosti
Foto

Já mám ten názor, že pokud se někdo vrátí zpět, jako to udělali oni, že jim ve skutečnosti nešlo o život od samotného začátku. Že původně jejich situace nebyla tak zlá, aby si zasloužili přívlastek válečného uprchlíka. A také si myslím, že takových je v celé té putující mase drtivá většina - jen se svezli s vlnou a doslova zneužili situace k tomu, aby na ně svět pohlížel jako na lidi, kterým se MUSÍ za každou cenu pomáhat. A my, Evropané, protože jsme měkcí a naivně důvěřiví, respektive vládnoucí evropské elity, tak jim bylo na ten špek skočeno...

36 0
možnosti

Moc dobrý blog. Chválím.

Můj postoj k nim to hodně změnilo. UŽ tady nechci ani syrské křesťany.

Nejde o to náboženství, jde o mentalitu a ta j naprosto jiná. Oni vyrostli v bojích jejich mnoha kmenů a je jim v tom vlastně dobře.

Tak proč přesazovat stromy ?

Tak zlé to tam, nebude, jestliže se tam vrací. Zvyk je železná košile.

U všech muslimů a dokonce i křesťanů z cizích zemí .

Vstup do civilizace ještě pro ně není. Snad za pár století.

Do té doby si to mezi sebou musí vyjasnit sami bez cizí pomoci.

32 0
možnosti

P40a38v96e23l 81K61u20l61a

22. 4. 2016 13:07

Nojo, karma jako hrom :-)R^

9 0
možnosti
Foto

H87a76n72a 61V17l73k10o93v27á

22. 4. 2016 12:49

R^Máte pravdu a jdu číst vaše další články.

8 0
možnosti

jen aby Vás nezklamali (myslím články) a díky:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1735x
Jsem kdo jsem, ještě příliš mladá na to, abych znala všechnu pravdu světa a již dost stará, na to, abych si dokázala vytvořit svůj názor.

Seznam rubrik