Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Podle mne jde hlavně o to, znát své možnosti. Pak nás ani případná půjčka nemůže nijak zvlášť ohrozit. Dokážu si představit, že když někomu "odejde" televizor (pračka, lednička) a finanční rezervu v dané chvíli nemá, nebude kvůli tomu čekat dva roky, než si našetří na nové. V takových případech je půjčka docela rozumné řešení. Jen se musí využívat s rozumem. Nejlepší je ovšem (pochopitelně) finanční rezerva.

0 0
možnosti
MS

Ano, stane se ... ale potom je nutné alespoň se trochu informovat a nevzít první půjčku, kterou mi nabízí provident ...uznávám, že akci od HomeCreditu (myslím), že pokud zaplatíte do tří měsíců nic nepřeplatíte jsem využila i já ... prostě raději jsem nechala prachy bokem kdyby něco a vysněný notas si koupila takto ...

0 0
možnosti

On je to problém. Ideální by bylo půjčky různými společnostmi zakázat a nechat jen bankovní domy, certifikované leasingové společnosti a společnosti na spotřebitelské úvěry poskytovat úvěry. Pod tou podmínkou, že pokud klient zkrachuje, bude se to považovat za částečně jejich chybu a tudíž si zatraceně ověří zda je klient schopen splácet.

Jenže to naráží na to, že tu máme lidi kteří nechápou co to je svoboda. Budou neustále blábolit o svobodě, ale nikdy nepřipustí že prostě polovina lidí v této republice má IQ pod sto. Nepochopí, že hodně lidí je nezodpovědných, neschopných rozumně uřídit své finance. Tito lidé bohužel potřebují ochranu. Můžeme tu mluvit o zodpovědnosti a svobodě, ale to těmto lidem nepomůže. Úplně stejná situace jako u mediálních Šmejdů.

0 0
možnosti
JV

Máte pěknou čepici a karmu za svůj názor.;-)

0 0
možnosti
MS

děkuji, čepice je historie někdo si jí ode mne "vypůjčil" :( a já jí měla tak ráda ;-(

0 0
možnosti
MP

Dobře napsáno, i když některým lidem to nevysvětlíte. Žijí v přesvědčení, že jim se žádný zádrhel do života nepřiplete, že budou vydělávat pořád stejně dobře, ba i více. Za pár let se diví, jsou ve stresu, že nemohou utáhnout hypotéku, rozpadnou se jim vztahy. Vůbec si nepromysleli krizový scénář, pak neví, jak se z problému dostat. Asi je to ve výchově a genech. Kreditku mám, ale nikdy jsem nešla do minusu, je to jen na krizovou situaci během cest a podobně. Jeden ze synů má hypotéku na domek, ale má náš slib, že v případě ztráty zaměstnání nebo zdravotních problémů vypomůžeme (prodáme třeba pronajímaný byt nebo zahradu).

0 0
možnosti
MR

Máte pravdu, půjčky jsou cesta do pekel. Sám ovšem kreditku od své banky používám. Při svých cestách potřebuji auta z různých půjčoven a ve většině případů je vyžadována kreditní (ne debetní) karta na zablokování jistiny.

1 1
možnosti
MS

Máte pravdu, čekala jsem kdo to zmíní :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1735x
Jsem kdo jsem, ještě příliš mladá na to, abych znala všechnu pravdu světa a již dost stará, na to, abych si dokázala vytvořit svůj názor.

Seznam rubrik