Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

7. 1. 2013 10:45

Ovsem clovek ktery z prospechu (a to ma byt omluvitelne?) vstoupil do KSC rozhodne nema moralni kvality na to aby se mohl stat prezidentem.

0 0
možnosti
AK

No a co třeba člověk, co vstoupil do ODS?

Nebo jiné parlamentní strany zlodějů a lhářů?

1 0
možnosti
AK

To odsuzující články jsou přínosné. Je možné si na nich založit politickou kariéru.

Tak je nepodceňujte.

Tenhle zastydlý a věčný boj s komunismem v době, kdy je dobojováno a komunisté šli od válu kam se nemají šanci vrátit bez další Jalty, Teheránu a Sovětského svazu za zády, mi byl pořád nesrozumitelný. Je to jen obdoba zastydlé puberty?

No a pak jsem na případu jednoho z místních radních - "komunistobijce" - viděl, že se tak můžete dostat ve své kariéře na zajímavá místa.

0 0
možnosti
BD

Jsem pamětník.V komunistické straně bylo 90 % nekomunistů z přesvědčení. Všichni schopní tam byli skoro určitě. Někdo tam byl omylem a někdo ze své slabosti. Těch byla menšina.Kdo tenkrát nežil a nebyl informován či "zapojen" nepochopí, proč většina " komunistů" se velmi rychle zbavila své stranické legitimace. Dvakrát do řeky nelze vstoupit stejně, jako porovnávat dnešní společnost a společnost před rokem 1989. A tak nějaké členství v KSČ před rokem 1989 je velmi zbytečný argument týkající se kvalit kohokoliv.

2 1
možnosti

7. 1. 2013 10:39

Vy jste evidentne byl clenem, ze?

0 1
možnosti
PJ

skoda ze jste nenapsala jak to bylo s tim podminenym vyloucenim

0 0
možnosti
PS

Díky autorko za přesné formulace toho, jaká byla situace a jak jí ti se zdravým rozumem čelili.Dal jsem karmu. 

Pan Baťa v r.1988 navštívil ČSSR a konstatoval, že firmy nejsou až tak v žalostném stavu, jak on předpokládal. Vidíte, taky byl ovlivněn západní mediokracií, poplatnou jejich mocným. Pan Čuba by nevydupal ze země JZD, kdyby nebyl členem KSČ. Jemu to určitě jeho voliči vloni nevyčítali a věděli dobře, proč mu hlas dávají. Srovnejme názory jiných diskutujících na paní Bobošíkovou, která nyní svobodně se rozhoduje s kým a proč jednat. Více se dozvíte, když jí napíšete na http://www.suverenita.cz.R^

1 0
možnosti
Foto

Ja zase po roce 1989 vzil po republice zástupce německých firem a ti konstatovali, že silnice nejsou v tak žalostném stavu, jak si mysleli, že budou. Socialismus špatný v principu není, zmetka z něj udělali vládnoucí komunisté. Ani demokracie není špatná. Zmetka z ní udělali vládnoucí demokraté.

0 0
možnosti
AK

Když tak sleduji zpupnost, aroganci, lži a zlodějiny současných politiků, myslím, že za chvíli bude nevolitelný každý, kdo kdy byl v ODS a dalších stranách...

2 0
možnosti
ZK

Z12d16e51n78a 19K98o32č90í

6. 1. 2013 14:13

Nevolitelní sice budou, ale oni budou mít moc, právo a prostředky a vám zbude jenom vaše čest, které se oni budou vysmívat. ;-(!!

1 0
možnosti
JG

Hodně dobrý příspěvek, podle obsahu textu a fotografie hádám, že věkově budeme podobná kategorie a pod váš článek (a zejména jeho závěr) se klidně podepíšu. Jak snadné je pro naši generaci kritizovat rozhodnutí druhých, když jsme sami podobně závažné volbě nejspíš v našem životě ještě nečelili...

Jsem rád, že jsem si mohl přečíst názor, se kterým se ztotožňuji, ode mě máte karmu :-)

1 0
možnosti
VR

Striktně bych odděloval dvě věci: 1. členství v KSČ 2. kandidatura na prezidenta. Ve straně bylo přes milion lidí, ale kolik z nich má ambice stát se prezidentem?

0 0
možnosti
Foto

Zkrátka, mladí jsou násilně přesvědčováni, že minulý režim byl jen špatný, vydatně tomu napomáhá mediální propaganda, jednostranné filmy na politickou objednávku apod. Většina lidí, téměř všichni starší a někteří mladí, kteří dobu nezažili, ale dokážou si udělat vlastní obrázek, jsou jiného názoru. Vy patříte mezi ně. V mé třídě na střední škole byl jen jeden student, který se pravděpodobně dostal na studia proto, že jeho otec byl vlivnou osobou, ale řeknu vám - ten student měl s učením a učiteli značné potíže, protože na studia neměl, ani maturitu neudělal (tehdy neudělat byla dost vzácnost). Jinak, škol bylo akorát, ne přebytek jako dnes, tak hlavně Pražáci se nemohli divit, že se na školu nedostali, když se jim nechtělo někam dojíždět...

4 1
možnosti
VR

Nevím, kdo mladé násilně přesvěčuje... Možná v roce 1990 a 91 byla trochu přepjatá snaha nám v 7. a 8. třídě na ZŠ něco z historie doplnit, ale na SŠ ani VŠ si nic podobného nevybavuji. (Na druhou stranu ani před 89. mně nikdo nikdy netvrdil, že Plzeň osvobodili Rusové - což zaznívá často z druhé strany.)

0 0
možnosti
MP

Bohužel, historka o podmínečném vyloučení je těžko uvěřitelná.

V době, kdy vyprovokování učitele žákama, se bere jako chyba učitele a nikomu se nic nestalo...V

A to, že se někdo nedoslat na VŠ nebylo vždy podmíněné nečlenství rodičů, spíš se tam nedostávali děti těch co proti nim aktivně protestovali, což asi Vaše babička nebyla, protože by vám to vysvětlila.

0 1
možnosti
ZS

No, studoval i mladý Benda (otec známý chartista, takže asi protestoval aktivně), dokonce se dostal na 2 školy -postupně, ne současně. Že žádnou z těch škol nedostudoval, bylo zřejmě o jeho schopnostech. Na 3. pokus mu to vyšlo -známá "práva" v Plzni;-D

2 0
možnosti
Foto

Jenze ono to je hlavne o tom faktu, ze Jan Fischer svoje clenstvi ve svem zivotopise zatajil. Argument, ze slo o zivotopis profesni v tomto pripade neobstoji, protoze vedeni CSU je do jiste miry politickou funkci a jako do takove by melo byt o kandidatovi jasno. Kdyz uz do strany vstoupil proto, aby mohl delat "jen svoji praci", nemel to pozdeji zatajovat..

1 0
možnosti

Tedy doufám, že vedení ČSU není politickou funkcí, snad pouze v tom smyslu, že vedení ČSU má ten úřad ochránit před politickými tlaky. Pokud jsem měl možnost sledovat činnost pana Fischera v této funkci, tak si nevzpomínám, že bych měl pocit, že chod úřadu politicky ovlivňuje, nebo že dopouští nějaké jeho politické ovlivňování. A argument, že šlo o profesní životopis, bych bral. Sám jsem byl v letech 1988-1993 členem Československé strany socialistické a také to tam neuvádím.

3 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1735x
Jsem kdo jsem, ještě příliš mladá na to, abych znala všechnu pravdu světa a již dost stará, na to, abych si dokázala vytvořit svůj názor.

Seznam rubrik